Artėjant lapkričio 6-ajai, Pyragų dienai, pamažu vėstant orui, pats laikas prisiminti namuose keptą pyragą. Deimantė Račiūnienė dalijasi gardaus ir lengvai pagaminamo pyrago receptu.
Reikės:
4 kiaušinių,
stiklinės cukraus,
stiklinės miltų,
0,5 stiklinės kakavos,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
180 g sviesto,
plytelės mėgstamo šokolado,
saujos mėgstamų riešutų
Sviestą ištirpinkite ir palikite kiek atvėsti. Trynius išsukite su cukrumi. Atskirame inde sumaišykite miltus, kakavą, kepimo miltelius. Tada į trynius supilkite tirpintą sviestą, suberkite miltų mišinį ir gerai išmaišykite. Galiausiai išplakite kiaušinių baltymus ir sukrėskite į tešlą. Kas mėgsta dar saldžiau, šokolado gabaliukus taip pat galima mesti į tešlą. Galima į pyrago masę riešutų įberti ir daugiau.
Kepti iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių. Baigiant kepti garų vonelėje ištirpinkite šokoladą ir iškepusį pyragą juo aptepkite. Pagardinimui apibarstykite riešutais.
Užrašė ir fotografavo Deimantė Račiūnienė. Dovanojame jai puodelį.