Šokolado vyniotinis

Dalintis:

Kartais torto būna per daug, laiko pagaminti per mažai, o ir ragaujančiųjų vos keletas. Šis šokolado vyniotinis bus puikus pasirinkimas jūsų saldžiam stalui.

Tešlai reikės:

65 g miltų,
4 kiaušinių
35 g kakavos,
100 g cukraus,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos.

Šokolado vyniotinis

Kremui:

200 g kreminio sūrio „Philadelphia“,
100 g minkšto sviesto,
80 g cukraus pudros,
0,5 citrinos sulčių.

Šokolado sluoksniui:

100 g šokolado,
120 g grietinėlės,
10 g sviesto.

Dubenyje sumaišome miltus, kakavą, druską ir kepimo miltelius. Kiaušinio trynius kartu su cukrumi išsukame iki purumo. Baltymus išplakame atskirai iki standžių putų.

Į trynių masę beriame dalį miltų ir dalį baltymų. Mentele atsargiai išmaišome. Sudedame likusius miltus ir baltymus bei vėl atsargiai išmaišome. Masė turi išlikti puri.

Kepimo skardą išklojame kepimo popieriumi, pilame tešlą, išlyginame ir kepame apie 12 min. 180 laipsnių temperatūroje. Kol vyniotinio pagrindas kepa, ant stalo paklojame lakštą kepimo popieriaus, pabarstome cukraus pudra.

Iškepusį tešlos lakštą 10 minučių atvėsiname, verčiame ant stalo su kepimo popieriumi, nuimame kepimo popierių ir atsargiai suvyniojame į ritinį. Leidžiame visiškai atvėsti.

Kremui minkštą sviestą išsukame su cukraus pudra, sudedame kreminį sūrį, įspaudžiame citrinos sultis ir išmaišome. Dedame į šaldytuvą 1 valandai, kad sustingtų.

Atvėsusį vyniotinį atsargiai išvyniojame, tepame kremo sluoksnį ir vėl atsargiai suvyniojame. Suvyniojame į kepimo popierių ir dedame į šaldytuvą maždaug 6 valandoms.

Šokolado sluoksniui skirtą grietinėlę užkaitiname, beriame šokoladą, maišome, kol ištirps, dedame sviestą ir vėl išmaišome iki vientisos masės. Pilame ant sustingusio vyniotinio. Dedame 20 minučių į šaldytuvą. Puošiame, kaip tik išmanome.

Gražaus švenčių laukimo!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą