Spurgos su cinamonu

Dalintis:

Jei šių spurgų dar neragavote, tai dar nežinote, koks tai gerumas ir skanumas (bent jau vyrai ir vaikai tikrai neatsilaikys). O ir puiki proga pavaišinti Velykų svečius.

Iš nurodytų produktų iškepsite apie 15 spurgų.

Reikės:

600 g miltų,
7 g sausų mielių,
3 šaukštų cukraus + 0,5 stiklinės spurgoms apvolioti,
1 kiaušinio,
1,5 šaukštelio druskos,
2 šaukštelių cinamono,
360 ml pieno,
85 g minkšto sviesto,
1 litro aliejaus virimui.

Spurgos su cinamonu

Pieną lengvai pašildome. Į dubenį beriame 3 šaukštus cukraus, mieles ir supilame pieną. Viską gerai išmaišome ir paliekame 5–10 min. paburbuliuoti.

Į mielių masę supilame lengvai paplaktą kiaušinį. Įmaišome druską ir miltus. Miltus beriame per 3 kartus, vis įdėdami sviesto, kiekvieną kartą viską gerai išmaišydami. Tešla bus lipni, bet jokiu būdu nededame daugiau miltų, kad spurgos nebūtų kietos.

Tešlą dedame į švarų, aliejumi pateptą indą, dengiame maistine plėvele ir kildiname šiltai apie 30–40 min., kol padvigubėja. Pakilusią tešlą dedame ant miltais pabarstyto stalviršio, šiek tiek perminkome ir padalijame į vienodus gabaliukus.

Spurgos su cinamonu

Puode gerai įkaitiname aliejų. Iš kiekvieno rutuliuko suvoliojame apie 15 cm juostelę ir ją perpjauname per vidurį, susukame į virvutę, užspaudžiame galus. Dedame į labai gerai įkaitintą aliejų ir kepame po 1 min. iš abiejų pusių, nuolat vartydami.

Iškepusias spurgas dedame ant servetėlės aliejui nubėgti, apvoliojame cukraus ir cinamono mišinyje.

Pačios skaniausios tik iškeptos ir dar šiltos. Galima aplieti šokoladu ar karamele.

Skanių Velykų!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Komentarų skiltis išjungta.