Suomiška pynė „Pulla“

Dalintis:

„Pulla“ – tradicinė suomiška saldi duona, kurios pagrindinė „žvaigždė“ – kardamonas. Suomijoje juokaujama, kad jeigu užsukus į kepyklą joje nėra „Pulla“ duonos, reikia nedelsiant apsisukti ir paieškoti padoresnės vietos. Taigi rekomenduojame išbandyti šį nesudėtingą receptą ir sužinoti, dėl ko „Pulla“ Suomijoje tokia mylima.

Reikės:

Suomiška pynė „Pulla“

30 g šviežių mielių,
250 ml pieno,
0,5 šaukštelio druskos,
100 g cukraus,
0,5 šaukštelio malto kardamono,
2 vidutinio dydžio kiaušinių,
700 g kvietinių miltų,
100 g kambario temperatūros sviesto,
30 g migdolų riekelių,
50 g tamsių razinų (nebūtinai),
cukraus pynės apibarstymui.

Nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinius, į kitą dubenį persijokite miltus (būtinai!). Pieną supilkite į nedidelį puodą ir pašildykite (jokiu būdu neužvirkite!). Į didelį dubenį įtrupinkite mieles, užpilkite pienu ir gerai išplakite šluotele, kad neliktų mielių gabalėlių. Ten pat suberkite druską, cukrų, kardamoną, ¾ kiaušinių plakinio (pasilikite pynės aptepimui) ir išplakite.

Į plakinį įberkite 4 šaukštus miltų ir vėl gerai išplakite. Tuomet suberkite likusius miltus, šiek tiek pamaišykite mediniu šaukštu ir sudėkite minkštą sviestą. Dubenyje rankomis užminkykite tešlą, ji bus puri ir lipni. Ant miltais pabarstyto paviršiaus išverskite tešlą ir intensyviai minkykite dar apie 7 minutes, kol ji taps elastinga ir nebelips prie rankų.

Išminkytą tešlą perdėkite į švarų dubenį, uždenkite rankšluosčiu ir padėkite į šiltą vietą augti 1 valandai arba kol tešlos padvigubės.

Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių.

Į iškilusią tešlą trenkite kumščiu ir perdėkite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Tešlą dar kartelį gerai išminkykite (apie 2 minutes) ir įminkykite razinas. Padalykite tešlą į tris lygias dalis ir kočiodami suformuokite tris apytiksliai 50 centimetrų ilgio vienodo storio volelius. Juos viršuje sujunkite ir supinkite kasą. Pynės galus iš abiejų pusių pakiškite po kepaliuko apačia.

Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir į ją atsargiai perdėkite pynę. Kepaliuką aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite migdolais ir žiupsneliu cukraus.

Kepkite apie 25 minutes, kol pynutė taps gražios, auksinės spalvos. Iškepusią pynutę perkelkite ant grotelių ir prieš ragaudami leiskite jai šiek tiek atvėsti.

Skanaus!

Daugiau receptų: FB Karšta košė

Karštakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą