Tinginių „balandėliai“

Dalintis:

Siūlome pasigaminti nesudėtingą, nereikalaujantį daug laiko, bet išties skanų patiekalą. Kas ragavo, visi gyrė. Dar vienas privalumas – tai nebrangu, tad tinka ruošti šeimynai sunkmečiu. O ir užsukęs svečias nesupeiks.
4 porcijoms reikės:400 g kiaulienos faršo,200 g baltagūžio kopūsto,2 kiaušinių,2 šaukštų krakmolo,nedidelio svogūno, druskos, pipirų; padažui – po 2 didelius šaukštus grietinės ir kečupo. Į faršą sudėkite stambia tarka sutarkuotą kopūstą, smulkiai sukapotą svogūną ir visus likusius produktus. Jei neturite svarstyklių, tarkuoto kopūsto pagal tūrį dėkite maždaug tiek, kiek turite faršo. Viską gerai sumaišykite. Iš gautos masės drėgnomis rankomis suformuokite 8 maltinius. Juos apkepkite iš abiejų pusių keptuvėje. Sudėkite į puodą, užpilkite šiek tiek vandens ir patroškinkite 10 min. Gerai sumaišykite grietinę su kečupu, supilkite ant maltinių ir dar troškinkite 5 min.Garnyras tinka įvairus – virtos ar keptos bulvės, ryžiai, makaronai, šviežios ir konservuotos daržovės. Mums viena porcija „balandėlių“ su garnyru (matote nuotraukoje) kainavo 2,35 Lt.

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Komentarų skiltis išjungta.