Tobulai paprastas ir labai skanus. Receptu dalintis būtina! Pyragui reikės 25×35 cm kepimo formos.
Reikės:
350 g kvietinių miltų,
80 g migdolų miltų,
100 g rudojo cukraus,
190 g sviesto,
2 kiaušinių,
1 šaukštelio kepimo miltelių.
Varškės įdarui:
500 g varškės (9%),
2 kiaušinių,
120 g cukraus,
1 šaukšto miltų,
1 šaukštelio vanilės.
Aguonų įdarui:
200 g aguonų,
50 g cukraus,
2 kiaušinių.
Į indą beriame abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, rudąjį cukrų ir gerai išmaišome. Dedame gabaliukais supjaustytą sviestą ir formuojame tešlos trupinius. Įmušame kiaušinius ir užminkome tešlą.
Tešlą dalijame į 2 dalis – didesnę pagrindui, mažesnę – pyrago viršui. Iš didesnio tešlos gabalo sviestu pateptoje formoje pirštais suformuojame pyrago padą. Dedame formą į šaldytuvą 30 min. Mažesnį tešlos gabaliuką suvyniojame į maistinę plėvelę ir dedame į šaldiklį 30 min.
Varškės įdarui varškę sumaišome su cukrumi, vanile, kiaušiniais ir miltais.
Aguonų įdarui aguonas sumaišome su cukrumi ir kiaušiniais.
Ant sustingusio tešlos pado dedame varškės ir aguonų mases (žr. nuotrauką), o ant viršaus užtarkuojame likusią tešlą.
Kepame 45–50 min. 175–180 laipsnių temperatūroje.
Iškepus leidžiame pilnai atvėsti formoje.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis.