Tai patys skaniausi ir traškiausi sparneliai, kokius tik kada yra tekę ragauti! Aplieti tirštu, lipniu padažu, traškūs iš išorės, bet sultingi viduje, patiekti su mėlynojo sūrio padažu nepaliks abejingų – sukels euforiją nuo pirmo kąsnio.
Reikės:
2 kg vištienos sparnelių,
2 šaukštų kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio maltos saldžiosios paprikos (nebūtinai),
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
morkų ir saliero lapkočių lazdelių patiekimui.
Karštam padažui:
120 ml kečupo,
1 šaukšto rudojo cukraus,
1 šaukštelio „Tabasco“ padažo (nebūtinai),
1 šaukštelio Vorčesterio padažo,
1 šaukšto obuolių sidro acto,
50 g sviesto,
1 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Mėlynojo sūrio padažui:
120 g mėlynojo pelėsinio sūrio,
120 ml grietinės,
60 ml majonezo,
1 sutarkuotos česnako skiltelės,
1 šaukšto pieno,
1 šaukšto šviežiai spaustų citrinos sulčių,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Traškūs vištienos sparneliai
Įkaitinkite orkaitę iki 120 laipsnių. Kepimo skardą išklokite folija ir paruoškite kepimo groteles.
Vištienos sparnelius ties sąnarių sujungimu supjaustykite į tris dalis. Pačią mažiausią dalį sudėkite į atskirą indelį (galėsite vėliau panaudoti sultiniui, kepti ji netinkama).
Dubenyje sumaišykite kepimo miltelius, maltą papriką, druską ir pipirus. Į dubenį sudėkite sparnelius ir gerai išmaišykite, kad visi gabalėliai tolygiai pasidengtų mišiniu.
Ant skardos (išklotos folija) uždėkite groteles, jas aptepkite aliejumi ir išdėliokite sparnelius. Kepkite 30 minučių.
Kol kepa sparneliai, paruoškite padažus.
Skardą su sparneliais ant grotelių išimkite iš orkaitės ir įkaitinkite ją iki 220 laipsnių. Įdėkite sparnelius atgal ir kepkite 45 minutes, kol gražiai apskrus.
Iškeptus sparnelius sudėkite į dubenį, užpilkite karštu padažu ir gerai išmaišykite. Tiekite su mėlynojo sūrio padažu (arba be jo) ir salierų bei morkų lazdelėmis.
Karštas padažas
Į prikaistuvį įdėkite sviestą ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Suberkite smulkiai supjaustytą česnaką ir kepkite keletą sekundžių, sudėkite likusius produktus ir nuolat maišydami virkite apie 2 minutes, kol padažas sutirštės.
Mėlynojo sūrio padažas
Dubenėlyje šakute sumaigykite mėlynąjį sūrį, sudėkite visus likusius ingredientus ir išsukite iki vientisos konsistencijos.
Daugiau receptų FB Karšta košė