Šią ypatingai skanią sriubą pamėgs net brokolių nemylėtojai: ji sušildys ir pasotins vėstančiomis rudens dienomis.
Reikės:
350 g brokolių žiedynų,
550 g bulvių,
250 g porų (arba 1 didelio poro),
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
1,4 litro sultinio,
200 ml riebios grietinėlės,
1 šaukštelio sojų padažo,
25 g smulkiai sutarkuoto parmezano,
1 šaukšto sviesto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Patiekimui:
5 riekelių šviesios duonos,
25 g smulkiai tarkuoto parmezano,
80 g šaltai rūkytos šoninės juostelių,
4 šaukštų smulkiai supjaustytų svogūnų laiškų.
Brokolius supjaustykite nedideliais žiedynėliais. Brokolio kotus supjaustykite kubeliais ir sudėkite ant atskiros lėkštutės.
Išilgai perpjautą porą supjaustykite plonais griežinėliais ir suberkite į dubenėlį. Į tą patį dubenėlį suberkite kubeliais supjaustytą svogūną ir smulkiai supjaustytas česnako skilteles.
Bulves supjaustykite kubeliais ir užpilkite šaltu vandeniu.
Į puodą, kuriame virsite sriubą, įdėkite šaukštą sviesto, įpilkite 2 šaukštus aliejaus ir įkaitinkite. Suberkite porus, svogūną, česnaką, viską gerai išmaišykite ir uždenkite dangčiu. Retkarčiais pamaišydami kepkite apie 25 minutes. Į puodą suberkite bulves (be vandens, kuriame mirko), brokolių kotus, žiupsnelį druskos, pipirų, viską gerai išmaišykite ir pakepinkite apie 1 minutę. Supilkite sultinį, sojų padažą, užvirkite ir nugraibykite paviršiuje susidariusias putas. Sumažinę ugnį, virkite apie 25 minutes, kol bulvės bus visiškai minkštos.
Kol sriuba verda, paruoškite priedus. Orkaitę įkaitinkite iki 190 laipsnių, kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite nedideliais gabalėliais suplėšytas duonos riekeles, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite apie 7 minutes. Išimkite skardą iš orkaitės, skrebučius apibarstykite parmezanu ir kepkite dar 6 minutes. Skrebučius išimkite į lėkštę ir į tą pačią skardą sudėkite šoninės juosteles. Kepkite apie 7 minutes, kol gražiai apskrus. Iškeptą šoninę sudėkite į lėkštę, išklotą rankšluostiniu popieriumi, ir kai šiek tiek atvės, supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Kai bulvės jau bus minkštos, į sriubą sudėkite brokolių žiedynus ir užvirkite. Sriubą su brokoliais virkite apie 7 minutes.
Išvirusią sriubą nuimkite nuo ugnies ir sutrinkite trintuvu. Į sriubą supilkite grietinėlę, gerai išmaišykite, suberkite parmezaną ir dar kartelį viską gerai išmaišykite.
Tiekite su skrebučiais ir svogūnų laiškais.
Skanaus!
Daugiau receptų karstakose.com
FB Karšta košė