Užkepti koldūnai grietinėlės ir sūrio padaže

Dalintis:

Paprastų koldūnų transformacija į fantastiško skonio apkepą! Po traškia, apskrudusia džiūvėsėlių ir sūrio plutele sultingi koldūnai kreminiame grietinėlės padaže su švelniu rūkyto kumpio poskoniu – pasakiškas derinys.

Reikės:

* 500 g šaldytų koldūnų su mėsa,
* 120 ml riebios grietinėlės,
* 1 šaukšto riebios grietinės,
* 80 g karštai rūkyto kiaulienos kumpio arba nugarinės,
* 1 smulkiai supjaustytos česnako skiltelės,
* 1,5 šaukšto smulkiai pjaustytų petražolių,
* 60 g smulkiai tarkuoto parmezano sūrio (dviejų saujų),
* 50 g panko džiūvėsėlių (saujos),
* druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
* 1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
* keraminio indo (1,6–2 litrų talpos).

Užkepti koldūnai grietinėlės ir sūrio padaže

Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Keraminį indą, kuriame kepsite, ištepkite alyvuogių aliejumi.

Dubenėlyje iki vientisos konsistencijos sumaišykite grietinėlę, grietinę, 1 šaukštą smulkintų petražolių, smulkintą česnako skiltelę, 60 g vidutinio dydžio kubeliais supjaustytą kumpį (likusį panaudosite vėliau) ir pusę parmezano sūrio (30 g). Padažą pagardinkite druska bei pipirais ir dar kartelį išmaišykite.

Kitame dubenėlyje sumaišykite likusį parmezano sūrį ir džiūvėsėlius.

Į didesnį puodą pripilkite šalto vandens, pasūdykite ir užvirkite ant aukštos ugnies. Į stipriai verdantį vandenį suberkite koldūnus ir išmaišykite, kad nepriliptų prie dugno. Koldūnus virkite tik tol, kol jie iškils į paviršių. Koldūnams iškilus į paviršių ir vandeniui pakartotinai užvirus, kiaurasamčiu išimkite juos iš vandens ir sudėkite į paruoštą kepimo indą.

Į kepimo indą su koldūnais supilkite grietinėlės bei sūrio padažą ir viską švelniai išmaišykite. Ant viršaus suberkite kubeliais supjaustytą likusį kumpį, tuomet tolygiai paskirstykite džiūvėsėlių mišinį, apšlakstykite likusiu alyvuogių aliejumi ir šaukite į orkaitę.

Koldūnus kepkite apie 20 minučių arba kol paviršius gražiai apskrus. Užkepėlę ištraukite iš orkaitės, leiskite 3 minutes pailsėti, apibarstykite likusiomis petražolėmis ir tiekite.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą