Pamenat spurgomis kvepiantį miestą? Turgaus šeimininkutės kvietė praeivius ragauti ir į namus parsinešti tik ką išvirtų spurgų su mėsa. Tiesą pasakius, nežinia, kada jos virtos buvo, bet seilės einant pro šalį visada kaupėsi. Ir spurgų įdarų visokių pasirinkti galėjai: su mėsa, su varške, su džemu. Maisto puslapį IngaLill’s Kitchen socialiniame tinkle vedanti Inga siūlo paprastą, bet neprastą spurgų receptą.
Tešlai reikės:
pusės litro pieno,
šaukštelio sausų mielių,
2 kiaušinių,
šaukštelio cukraus,
žiupsnio druskos,
2 šaukštų aliejaus tešlai ir 0,5 litro aliejaus virimui,
800 g miltų.
Įdarui:
didelė svogūno galva,
500 g virtos ir smulkintos mėsos,
patinkančių prieskonių.
Pašildome pieną ir sumaišome jį su cukrumi. Į pieną suberiame sausas mieles ir leidžiame 10 minučių pastovėti. Nemaišome. Kai mielės pradeda veikti, į tą patį dubenį suberiame likusius tešlos ingredientus ir gerai išminkome. Užminkytą tešlą paliekame pasistovėti 2-3 valandoms kambario temperatūroje.
Įdarui pakepiname svogūnus, į keptuvę suberiame virtą bei smulkintą arba sumaltą mėsą, įdedame patinkančių prieskonių.
Kai mėsa atvėsta, formuojame spurgas ir verdame jas aliejuje kol gražiai paruduos.
Skanaus!
Komentarų: 1
SKANU