Gardus ir savaitgalio stalą papuošiantis pyragas. Už jo receptą dėkojame Akvilei Jagminei.
Tešlai reikės:
140 g cukraus,
200 g miltų,
150 g sviesto (kambario temperatūros),
3 kiaušinių trynių,
žiupsnelio druskos,
šaukštelio kepimo miltelių.
Įdarui:
500 g varškės,
150 g grietinėlės (30 % riebumo),
2 kiaušinių,
3 kiaušinių baltymų (likusių nuo tešlos),
2 šaukštelių vanilinio cukraus,
5 su kaupu šaukštų cukraus.
Karamelizuoti obuoliai:
5 nedideli obuoliai,
50 g sviesto,
100 g cukraus.
Sumaišyti visus tešlai skirtus ingredientus. Užminkyti. Gautą tešlą suvynioti į maistinę plėvelę ir palikti šaldytuve 2–3 valandas. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje (šonų popieriumi kloti nereikia) tolygiai paskirstyti tešlą (ir dugną, ir šonus), kad neišbėgtų varškės įdaras.
Įdarui skirtus ingredientus sutrinti trintuvu („blenderiu“) ir pilti ant kepimo formoje suformuotos tešlos.
Paruošiame obuolius. Į įkaitintą keptuvę dėti sviestą ir cukrų, kaitinti, kol į auksinės spalvos sirupą išsilydys cukrus. Tuomet sudėti nuluptus, skiltelėmis supjaustytus obuolius ir pakaitinti kelias minutes, kol karamelizuosis, bet neperkepti. Obuolius išdėlioti ant varškės masės ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 45 min.
Skanaus!