Reikės: bulvių košės, sviesto, 2 kiaušinių, 2 valg. šaukštų miltų, 1 arbat. šaukštelio sviesto, svogūno, 1 arbat. šaukštelio kmynų, druskos, stiklinės grietinės arba kastinio su pipirais.
Į karštą bulvių košę sudėti sviestą, smulkiai kapotą svogūną, nuplautus kmynus, miltus ir viską išmaišyti. Kai košė praauš, įmušti kiaušinį, įberti druskos ir užminkyti tešlą. Ją iškočioti, išspausti stikline skridinėlius, pavilgyti išplaktame kiaušinyje, apvolioti miltais ir sudėti į riebalais pateptą skardą. Kepti apie 20–30 minučių orkaitėje. Patiekti karštus su grietine, pipiriniu kastiniu arba rūgpieniu. Kas mėgsta riebiau – su spirgučių padažu.
Žymos: