Nors vištienos kepsnys „Parmigiana“ laikomas italų virtuvės produktu, jį pasauliui padovanojo italų imigrantai Amerikoje. Neįtikėtinai minkšta ir sultinga mėsa, sodrus pomidorų padažas ir tąsus, apskrudęs sūris. Visa tai iš tikrųjų būdinga mūsų pamėgtiems itališkiems patiekalams. Kepsnys „Parmigiana“ neabejotinai papuoš jūsų stalą.
Reikės:
3 vištienos krūtinėlių (viengubų, kiekviena po 350 g),
1 šaukštelio džiovinto raudonėlio,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
400 ml saulėgrąžų aliejaus kepimui.
Vištienos apvoliojimui:
4 šaukštų miltų,
2 kiaušinių,
1 česnako skiltelės, perspaustos per spaudyklę,
0,5 šaukštelio džiovintų itališkų žolelių,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
100 g džiūvėsėlių,
1 saujos tarkuoto parmezano.
Pomidorų padažui:
400 g pomidorų tyrės,
2 smulkiai supjaustytų česnako skiltelių,
1 smulkiai pjaustyto svogūno,
1 šaukštelio smulkiai pjaustytų šviežių bazilikų,
0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio,
0,5 šaukštelio cukraus,
120 ml vandens,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus.
Kepsnio užbaigimui:
Apie 600 g mocarelos, supjaustytos griežinėliais,
2 saujų smulkiai tarkuoto parmezano,
1 saujelės šviežių bazilikų lapų,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus.
Kiekvieną vištienos krūtinėlę padalinkite į dvi puses (gausite 6 gabalėlius). Kiekvieną gabalėlį iš abiejų pusių įtrinkite druska, pipirais ir raudonėliu. Palikite marinuotis, kol paruošite padažą.
Nedidelį puodą įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Įpilkite šaukštą aliejaus, suberkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką ir baziliką, pamaišydami kepkite apie 15 min. Svogūnas su česnaku turi pradėti karamelizuotis. Suberkite džiovintą raudonėlį ir kelias sekundes pakepinkite. Sukrėskite pomidorų tyrę, supilkite vandenį ir užvirkite. Į užvirusį padažą suberkite cukrų, žiupsnelį druskos, pipirų ir gerai išmaišykite. Ugnį sumažinkite iki mažos ir retkarčiais pamaišydami virkite apie 40 min., kol padažas sutirštės.
Ruošiame vištieną – į vieną dubenį suberkite miltus, kitame suplakite kiaušinius, perspaustą česnaką, itališkų žolelių mišinį, žiupsnelį druskos ir pipirų. Trečiame sumaišykite džiūvėsėlius su parmezanu. Kiekvieną vištienos krūtinėlės gabalėlį iš abiejų pusių apvoliokite miltuose, tuomet panardinkite į kiaušinių plakinį, galiausiai – į džiūvėsėlių mišinį. Į keptuvę aukštesniais kraštais supilkite saulėgrąžų aliejų ir įkaitinkite ant aukštos ugnies. Kitą kepimo skardą išklokite rankšluostiniu popieriumi. Į įkaitintą aliejų dėkite po du gabalėlius vištienos ir kepkite iš abiejų pusių po 1 minutę. Apkeptus gabalėlius sudėkite į skardą, išklotą rankšluostiniu popieriumi.
Orkaitę įkaitinkite iki 220 laipsnių. Į kepimo skardą įpilkite du šaukštus alyvuogių aliejaus ir tolygiai paskirstykite. Sudėkite apkeptas vištienos krūtinėles, ant viršaus užtepkite pomidorų padažą ir apibarstykite smulkintais bazilikais. Išdėliokite mocarelos skilteles, ant jų suberkite parmezaną ir apšlakstykite likusiu šaukštu alyvuogių aliejaus.
Šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Kepsnius išimkite iš orkaitės, apibarstykite likusiais baziliko lapeliais ir tiekite iš karto, kol sūris karštas.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Karšta košė
www.karstakose.com