Pasakiškai skanus patiekalas ir nesudėtingas receptas. Už receptą dėkojame Nijolei Stapels.
Reikės:
500 g vištienos krūtinėlės,
500 g brokolio,
200 g mocarelos,
paprikos miltelių (galima ir be jų),
druskos,
pipirų,
raudonėlio,
alyvuogių aliejaus.

Vištienos užkepėlė su brokoliais ir Bešamelio padažu
Bešamelio padažui:
700 ml pieno,
70 g miltų,
70 g sviesto,
druskos,
muskato.
Vištienos krūtinėlę supjaustome mažais gabalėliais, užberiame druskos, pipirų, raudonėlio, paprikos miltelių, užpilame 3 šaukštus alyvuogių aliejaus ir gerai išmaišome. Vištieną galima trumpai apkepti keptuvėje, bet nebūtina.
Brokolius nuplauname, nuskabome ir nusausiname, beriame druskos, pipirų, užpilame šiek tiek aliejaus ir gerai išmaišome.
Gaminame Bešamelio padažą: puodelyje ant ugnies ištirpiname sviestą, beriame miltus ir maišydami po truputį pilame pieną, įberiame druskos, muskato ir kaitiname, kol pradės tirštėti.
Į kepimo indą sudedame vištieną, ant jos – brokolius ir užpilame padažu. Uždengiame dangčiu, jei yra prie kepimo indo, jei ne, tinka ir folija.
Šauname į orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 20 minučių. Po to foliją nuimame ir užberiame tarkuotą sūrį. Kepame dar 15 minučių.
Skanaus!