Žuvis su riešutų (arba saulėgrąžų) plutele

Dalintis:

Puikus šaltas žuvies užkandis. Jį lengvai pagamins ir nepatyrusi šeimininkė, o užkandžio paragavę svečiai negailės pagyrų. Tinka vaišių stalui.
Jums reikės: žuvies filė (tinka menkė, jūrų lydeka),1 citrinos,druskos, pipirų.Tešlai: 2 kiaušinių, 1 šaukšto miltų, šlakelio vandens.Plutelei: kapotų lazdyno riešutų arba migdolų (pigesnis variantas – saulėgrąžos arba žemės riešutai). Žuvies filė supjaustykite norimo dydžio gabalėliais, juos apšlakstykite citrinos sultimis, pabarstykite druska ir pipirais. Palikite pusvalandžiui.Iš kiaušinių, miltų ir šlakelio vandens suplakite tirštoką tešlą. Atskirai į lėkštelę įsipilkite kapotų riešutų arba saulėgrąžų.Po vieną žuvies gabalėlį imkite dviem šakutėmis, pamirkykite tešloje, apvoliokite riešutuose arba saulėgrąžose ir dėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kai viena pusė apskrus, atsargiai apverskite ir apkepkite kitą pusę. Jūsų užkandžio kainą nulems pasirinkti riešutai: lazdyno riešutai ar migdolai – skaniau, bet saulėgrąžos – gerokai pigiau.

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą