Nors didžiuosiuose miestuose kavinių ir restoranų savininkai tvirtina sulaukiantys nemažai šventinių patiekalų užsakymų, tauragiškiai verslininkai ne tokie užimti. Pakalbinome trijų Tauragėje veikiančių kavinių atstovus.
Feisbuke kavinių ir restoranų paskyrose galima rasti kvietimų užsisakyti šventiniam stalui paruoštų patiekalų. Dariaus ir Girėno gatvėje veikianti kavinukė „Bistronomija“ paskelbė savo meniu, kuriame – visi 12 patiekalų, skirtų Kūčių stalui. Taip pat skelbime nurodoma, kad suplanuotų porcijų užteks pavalgyti 4 asmenims, o kaina – 100 eurų. Telefonu su žurnaliste bendravusi kavinės atstovė patikino, kad dirba tik dviese, todėl suspėti bus sunku.
– Dirbam dieną ir naktį, tačiau situacija labai bloga. Praėjusią savaitę užsidarėme, nes mūsų klientai – mažos įmonės, kurios taip pat buvo uždarytos. Kūčių užsakymus ruošiame dviese. Žmonės išleidžia įvairias sumas, viskas priklauso nuo užsakomų patiekalų ir kiekvienas renkasi pagal kišenę, – kalbėjo kavinės atstovė.
Dideliu užsakymų kiekiu nesidžiaugė ir „Da Feng“ vadovė Alma Marozienė, klientų Kūčių stalui pasiūliusi karpį, o Kalėdoms – Pekino antį. Tačiau, jos teigimu, užsakymai stebina įvairove.
– Turime kelis užsakymus ir iš kinų, ir iš lietuviškos virtuvės. Visgi vyrauja kinų virtuvė. Čia ne Vilniaus lygmuo, tikrai tikėjausi daugiau užsakymų. Kiek klientai vidutiniškai išleidžia šventiniam stalui, nepasakysiu, nes iš jų užsakymų nežinau, keliems žmonėms tai bus skirta, be to, ir patiekalai labai skirtingi – iš abiejų meniu, – pasakojo A.Marozienė, patikindama, kad dirbs net jei ir bus tik vienas užsakymas.
Restoranas „Bacas“ taip pat viešina savo siūlomą šventinį meniu, kuriame tokie patiekalai, kaip obuoliais įdaryta Pekino antis, keptas sprandas su slyvomis, keptas žvėrienos kumpis. Restorano atstovė atskleidė mananti, kad užsakymų nedaug dėl karantino ir draudimo būriuotis.
– Tik šią savaitę atsidarėme ir dirbam tik trečia diena. Paskelbėme apie šventinį pasiūlymą, bet didelio susidomėjimo nesulaukėme. Negalima susiburti, tai turbūt todėl pas daugelį ir šventinis stalas nebus toks gausus ir puošnus. Manau, daug kas tiesiog gamins patys namuose, – spėliojo vardo skelbti nenorėjusi „Baco“ atstovė, vildamasi daugiau užsakymų sulaukti Naujųjų Metų šventei.