fbpx

Kultūros muitinėje – išskirtinė degustacija su Liutauru Čepracku

Dalintis:

Vakar Tauragės pilies menėse buvo išties išskirtinis vakaras. Susirinkę iš anksto užsiregistravę svečiai ragavo žymiojo virtuvės šefo užkandžius ir gardžiavosi lietuvišku gėrimu iš Rokiškio vyninės.

Tauragės krašto muziejaus „Santaka“ organizuojamas „Kultūros muitinės“ renginių ciklas kaskart sutraukia daugybę žmonių, besidominčių istorija, kultūra, muzika. Šįkart renginys skirtas kultūriniam paveldui, o kviestiniais svečiais tapo žinomas virtuvės šefas bei televizijos laidų vedėjas Liutauras Čeprackas ir vynuogyno Rokiškio rajone savininkas Raimundas Nagelė.

Liutauras Čeprackas renginį pradėjo nuo paskaitos tema „Daugiakultūriškumas – mūsų gastronomijos unikalumas“. Svečias drąsiai auditorijos klausė – kieno patiekalas yra kibinai? Ir nė kiek nenustebo išgirdęs, atrodytų, įprastą atsakymą – karaimų.

– Jūs esate nusiteikę nacionalistiškai. Daugiau nei 600 metų Lietuvoje gyvenančios tautos atstovai vis dar yra „jie“. Bėda tame, kad mes negalime rasti lietuviškos virtuvės šaknų, nes mes net nebandome. Jos yra šiek tiek daugiau, nei tik lietuviškas vardas ir pavardė, – kalbėjo renginio svečias.

Mortos Mikutytės nuotrauka

Daugelį susirinkusiųjų nustebino tai, kad, anot L.Čepracko, ragaujame labiau amerikietišką picą, nei itališką. Ir kad mums įprasti sušiai yra taip pat labiau amerikietiški, nei japoniški.

Po trumpos paskaitos susirinkusiems pristatytos lėkštelės su penkiais šaltais užkandžiais, kurie buvo ragaujami su lietuvišku vynu. Vyndarys pristatė iš ko gamina šį gėrimą, ko siekia. Nepamiršo ir plačiau pristatyti savo išskirtinę sodybą.

Mortos Mikutytės nuotrauka

Ne vienas iš menėse susirinkusiųjų stebėjosi patiekimo išmone, užkandžių skoniu, spėliojo, iš ko šie padaryti. Bene daugiausiai susižavėjimo sulaukė elnienos tartaras – retas atpažino šį išskirtinį ir nekasdienišką patiekalą.

Dalintis:

About Author

Morta Mikutytė

Naujienų portalo kurjeris.lt redaktorė

Palikite komentarą