Paprastas, lengvai gaminamas apelsinų pyragas – fantastiškas desertas savaitgaliui, trumpam nukelsiantis į saulėtąją Siciliją, nes būtent iš šio krašto ir kilęs šis receptas. Neprireiks krūvos brangių ingredientų ir daugybės laiko, o namai kvepės nuostabiai!
Reikės:
* 3 apelsinų,
* 190 g miltų,
* 125 g sviesto (arba 120 ml saulėgrąžų aliejaus),
* 190 g cukraus,
* 3 kiaušinių,
* 1 citrinos žievelės,
* 1 nedidelio pakelio kepimo miltelių,
* žiupsnelio druskos,
* 1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Apelsinų sirupui:
* 2 apelsinų sulčių,
* 2–4 šaukštų cukraus.
Kambario temperatūros sviestą, vanilę, cukrų, žiupsnelį druskos ir smulkiai tarkuotą citrusinių vaisių žievelę plakite plakikliu 2–3 minutes, kol gausite lengvą ir purią masę. Į masę po vieną įmuškite kiaušinius. Antrąjį kiaušinį įmuškite, kai pirmasis bus jau įmaišytas į masę, taip pat darykite ir su trečiu. Mišinys turi būti putotas ir purus. Iš 3 apelsinų išspauskite sultis ir nutarkuokite jų žievelę. Supilkite kambario temperatūros apelsinų sultis. Plakite nedideliu greičiu, kad įsimaišytų. Galiausiai sumaišykite miltus su kepimo milteliais ir gautą mišinį suberkite į tešlą. Trumpai pamaišykite nedideliu greičiu, kad gautumėte aksominę tešlą. Gautą mišinį sukrėskite į sviestu išteptą kepimo formą. Mišinį gerai paskirstykite, kad paviršius būtų lygus.
Kepkite 170 laipsnių orkaitėje apie 30–35 minutes neatidarydami orkaitės.
Išimkite iš orkaitės ir leiskite pyragui atvėsti ir tik tada išimkite kepinį iš kepimo formos bei palikite dar 30 minučių atvėsti.
Per tą laiką puode užvirinkite ir kelias minutes pavirkite apelsinų sultis su cukrumi, nuolat maišydami, kad gautųsi sirupas. Svarbu prižiūrėti, kad sirupas nesudegtų, tikrinti konsistenciją. Apverskite atvėsusį pyragą aukštyn kojomis ir apipilkite jį ką tik paruoštu sirupu. Skanaukite!
Receptą fotografavo ir užrašė Morta Mikutytė.
Komentarų: 1
Na va, nors normalus ir pilnas receptas