Kalėdoms – lėtai kepta antis

Dalintis:

Kepta antis daugeliui asocijuojasi su šventėmis, todėl pristatome jums vieną geriausių šio patiekalo receptų. Minkšta, sultinga, nuo kaulo krentanti šlaunelių mėsytė, neperkepta krūtinėlė ir super traški odelė.

Jeigu kompanija didelė, vienu metu galite kepti ir kelias antis, tik kepimo laikas šiek tiek pailgės. Ovacijos garantuotos!

Reikės:

Lėtai kepta antis

2,5–3 kg šviežios arba šaldytos anties (jei naudojate šaldytą, atitirpinkite ją šaldytuve arba kambario temperatūroje),
2 didelių stambiai pjaustytų svogūnų,
1 šaukšto smulkiai kapotų šviežių čiobrelių arba 1 šaukštelio džiovintų,
8 skiltelių česnako, sutraiškytų arba perpjautų per pusę,
2 lauro lapų,
1 didelio stambiai pjaustyto saliero stiebo,
didelės saujos stambiai kapotų petražolių,
1 šaukštelio Provanso prieskoninių žolelių mišinio,
200 ml baltojo vyno (nebūtinai),
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių. Antį nuplaukite ir kruopščiai nusausinkite, padalykite į 2 dalis: išpjaukite stuburą ir kaklą, apverskite krūtine į viršų ir ties krūtinkauliu perpjaukite pusiau, nukirpkite sparnelių galiukus (kepant jie stipriai apdega). Išpjautas dalis galėsite panaudoti sultiniui.

Paruoškite kepimo indą aukštesniais kraštais, kad tirpstantys anties taukai neišbėgtų per viršų. Anties puseles dar kartą gerai nusausinkite ir dantų krapštuku subadykite odelę. Gerai įtrinkite druska, pipirais ir Provanso žolelėmis. Į skardą sudėkite svogūnus, petražoles, čiobrelį, česnaką, lauro lapus, saliero stiebą ir supilkite vyną (jeigu vyno nenaudosite, jokių kitų skysčių pilti nereikia). Įberkite šiek tiek druskos, pipirų ir viską išmaišykite. Ant daržovių odele į viršų sudėkite anties puseles ir kepkite 10 minučių.

Praėjus numatytam laikui, ištraukite skardą iš orkaitės, temperatūrą sumažinkite iki 140 laipsnių, dar kartą subadykite anties odelę ir viską keliais sluoksniais uždenkite folija. Kepkite 2,5–3 valandas. Kepimo laikas priklauso nuo anties dydžio. Praėjus 2,5 valandos ištraukite skardą iš orkaitės, atidenkite kampelį folijos ir šakute patikrinkite mėsos minkštumą, jeigu dar kieta, kepkite toliau.

Iškepusią antį perkelkite į švarią skardą, nuimdami visas prikibusias daržoves, jos savo darbą jau atliko. Orkaitę įkaitinkite iki 240 laipsnių grilio režimu ir skardą dėkite tik tuomet, kai ji bus visiškai įkaitusi. Antį skrudinkite apie 5–7 minutes, kol odelė taps traški ir gražios auksinės spalvos. Supjaustytą iškepusią antį tiekite su keptomis bulvėmis ir mėgstamomis salotomis.

Gardžių Kalėdų!

Daugiau receptų FB Karšta košė

www.karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą