Karijų riešutų pyragas

Dalintis:

Labai lengvai pagaminamas, bet vienas skaniausių pyragų. Reikės tik karijų riešutų, o visa kita tikrai turite virtuvėje.

Riešutų sluoksniui reikės:

200 g karijų riešutų,
115 g sviesto,
100 g rudojo cukraus,
70 g medaus.

Karijų riešutų pyragas

Tešlai:

2 kiaušinių,
70 g cukraus,
210 g miltų (galima berti 170 g miltų + 50 g migdolų miltų),
200 g grietinės,
120 g aliejaus,
60 g pieno,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio vanilinio cukraus.

Tešlai kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų šluotele gerai išplakame. Krečiame grietinę, pilame aliejų, pieną – išmaišome. Beriame miltus ir jei naudosite, – migdolų miltus, kepimo miltelius ir vėl viską gerai išmaišome.

Karijų riešutus lengvai susmulkiname, bet ne iki smulkių gabaliukų. Į keptuvę dedame sviestą, medų, beriame cukrų. Keletą minučių pakaitiname, kol viskas ištirpsta, ir kai pradeda kilti burbulai, beriame riešutus. Nukeliame keptuvę nuo ugnies, viską išmaišome.

Kepimo formos dugną išklojame kepimo popieriumi, pilame riešutų masę. Išlyginame, kad sluoksnis būtų vientisas. Atsargiai supilame tešlą ant riešutų.

Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 45 minutes, kol gražiai pakils ir paruduos. Iškepusiam pyragui leidžiame atvėsti formoje, o po to apverčiame į lėkštę.

Labai gardu su ledais.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą