Jei namuose liko nesuvalgytos sumuštinių duonos – neskubėkite jos trupinti laukiniams paukščiams. Algirdas Mažeika siūlo pasigaminti paprastą ir sotų užkandį pusryčių stalui.
Reikės:
12 riekių sumuštinių duonos,
400 g mėgstamo faršo,
200 g pievagrybių,
2 didelių morkų,
1 svogūno,
160 g fermentinio sūrio pjaustyto riekelėmis,
4 valgomų šaukštų pomidorų tyrės ar pomidorų padažo,
druskos ir pipirų pagal skonį.
Orkaitę įkaitinkite iki 170 laipsnių. Standartinę orkaitės skardą patepkite aliejumi ir atidėkite į šalį. Ant kepimo popieriaus išdėliokite duonos riekes, kad jų kraštai užeitų vienas ant kito. Išklotą ant popieriaus duoną iškočiokite ir sutepkite pomidorų padažu. Grybus, morkas ir svogūną sutarkuokite stambesne tarka ir sumaišykite su faršu. Faršą pagardinkite mėgstamais prieskoniais, druska ir tolygiai paskirstykite ant duonos papločio. Sudėkite sūrį riekelėmis ir formuokite vyniotinį. Vyniotinį susukite į kepimo popierių, dėkite ant skardos, šaukite į orkaitę ir kepkite 40 minučių.
Skanaus!