fbpx

Knygoje – apie sveikus įpročius nuo mažų dienų (+receptas)

Dalintis:

Leidykla „Briedis“ išleido gausiai iliustruotą „The Australian Women’s Weekly“ virtuvės šefų komandos išleistą knygą „Supermaistas kūdikiams ir vaikams“. Ji skirta tėveliams, seneliams ir visiems tiems, kuriems ne vis vien, kuo maitinti kūdikius ir vaikus, kad šie augtų sveiki ir laimingi.

Suaugusieji visada savo vaikams nori suteikti geriausią gyvenimo pradžią, todėl „The Australian Women’s Weekly“ savaitraštis sukūrė daugybę receptų, kurie prisidės prie kūdikio vystymosi. Įrodyta, kad gera mityba per pirmuosius dvejus gyvenimo metus labai svarbi stipriai imuninei sistemai susiformuoti, vaikui optimaliai augti iki pat pilnametystės ir jo smegenims vystytis. Pradėdami nuo tyrelių ir pereidami prie labiau tekstūruoto maisto knygos autoriai pateikia skanių ir kruopščiai atrinktų patiekalų receptus – ne tik įprastų košių, mėsos patiekalų, bet ir pyragėlių, uogų, vaisių kokteilių, glotnučių, vaisių tortų ar kitokių skanių bei sveikų desertų.

Visa prie šios knygos dirbusi virtuvės šefų komanda kiekvieną receptą išbandė po tris kartus, kad įsitikintų, jog tikrai kiekvieną čia spausdinamą patiekalą pavyks patiems pasigaminti namie.

Rengdami šią knygą autoriai nepamiršo ir dar vieno dalyko. Jų įsitikinimu, svarbiausia, kad maistas ir valgymas teiktų džiaugsmo tiek jį gaminantiems tėveliams ar seneliams, tiek vaikui! Nors mokslas lemia daug, esmė – formuoti sveiką vaiko ir maisto santykį. Tokį, kuris išliktų visą gyvenimą. Sveikų mitybos įpročių ugdymas ir mėgavimasis skaniu, visaverčiu, natūraliu maistu dabar – tai sveikesnis kūnas ateityje.

Žuvies piršteliai su kuskusu ir gvakamole

Gaminimo laikas – 30 minučių, porcija – 28 piršteliai.

  • 500 g žuvies filė be odos ir kaulų
  • 2 valgomieji šaukštai miltų
  • 1 puodelis (200 g) visų grūdo dalių kuskuso
  • 2 valgomieji šaukštai smulkiai
  • supjaustytų šviežių petražolių
  • 1 kiaušinis
  • 1 valgomasis šaukštas pieno
  • ⅓ puodelio (80 ml) alyvuogių aliejaus
  • 1 vidutinio dydžio avokadas (250 g), sutrintas
  • 3 arbatiniai šaukšteliai citrinų sulčių
  • 2 arbatiniai šaukšteliai saldaus aitriųjų paprikų padažo
  • 1 nedidelis pomidoras (90 g), smulkiai supjaustytas
  • citrinos skiltelės, patiekimui.

Žuvį supjaustykite 1 cm storio piršteliais. Miltus suberkite į vidutinio dydžio negilų dubenį. Kitame negiliame dubenyje sumaišykite kuskusą ir petražoles. Dar viename negiliame dubenyje suplakite kiaušinį ir pieną. Žuvį lengvai pabarstykite miltais, pamerkite į kiaušinio plakinį, tada į kuskusą, kad gabalėlį visiškai juo padengtumėte.

Įkaitinkite pusę aliejaus didelėje keptuvėje nustatę vidutinio stiprumo kaitrą ir kepkite žuvies pirštelius po 3 minutes iš kiekvienos pusės arba kol lengvai paruduos ir iškeps. Nusausinkite padėję ant popierinio rankšluosčio.

Avokadą, citrinų sultis ir saldų aitriųjų paprikų padažą sumaišykite arba sutrinkite iki vientisos masės, įmaišykite pomidorus.

Žuvies pirštelius patiekite su gvakamole ir citrinos skiltelėmis.

PATARIMAI

Pirštelius galite užšaldyti sudėję vienu sluoksniu ir laikyti iki 2 mėnesių. Gvakamolę uždenkite maistine plėvele, kad ji nepakeistų spalvos.

Dalintis:

About Author

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą