Lietiniai su mėsa, pievagrybiais ir sūrio padažu

Dalintis:

Visiems įprastas ir gerai pažįstamas patiekalas – lietiniai su mėsa šįkart ypatingi – įdaras pagardintas kepintais pievagrybiais, parmezano sūriu ir kitais fantastiško skonio suteikiančiais priedais, patiekiamas su bešamelio sūrio padažu. Tobulas derinys.

Lietiniams:

150 g miltų,
2 kiaušinių,
250 ml pieno,
1 šaukšto saulėgrąžų aliejaus,
125 ml vandens,
druskos.

Lietiniai su mėsa, pievagrybiais ir sūrio padažu

Įdarui:

apie 600 g virtos maltos kiaulienos arba vištienos,
1 svogūno,
500 g pievagrybių,
3 šaukštų smulkiai sutarkuoto parmezano,
0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio,
1 šaukštelio sojų padažo,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų sviesto,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų. 

Padažui:

30 g sviesto,
2 šaukštų miltų,
500 ml pieno,
80 g sutarkuoto čederio,
2 šaukštų smulkiai sutarkuoto parmezano,
žiupsnelio šviežiai tarkuoto muskato,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Paruoškite lietinius. Į dubenį įsijokite miltus, įberkite žiupsnelį druskos, įmuškite kiaušinius ir išmaišykite plakimo šluotele. Į tešlą iš pradžių įpilkite apie 100 ml pieno ir plakite, kol taps vientisa. Supilkite likusį pieną, šaukštą aliejaus ir dar kartelį viską gerai išmaišykite. Dubenį su tešla uždenkite maistine plėvele ir palikite kambario temperatūroje 30 minučių. Tuomet supilkite vandenį ir viską vėl gerai išmaišykite. Kepkite lietinius.

Paruoškite įdarą. Į dubenį sudėkite maltą mėsą, suberkite raudonėlį, supilkite sojų padažą ir pagardinkite druska bei pipirais. Į keptuvę įdėkite šaukštą sviesto, įpilkite šaukštą aliejaus ir įkaitinkite. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, berkite į keptuvę ir pamaišydami kepkite apie 5 minutes. Apkeptą svogūną su visais riebaliukais sudėkite į dubenį su mėsa ir šiek tiek pamaišykite. Pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais ir atidėkite ant lėkštės. Į keptuvę įdėkite likusį šaukštą sviesto, įpilkite šaukštą aliejaus ir įkaitinkite. Suberkite pievagrybius, įberkite žiupsnelį druskos, pipirų, išmaišykite ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 4 minutes. Iškeptus pievagrybius sudėkite ant rankšluostiniu popieriumi išklotos lėkštės, atvėsusius sukapokite smulkesniais gabalėliais ir sudėkite į dubenį su mėsa. Į įdarą suberkite parmezaną ir gerai išmaišykite. Kiekvieną blyną aptepkite įdaru, suvyniokite.

Paruoškite padažą. Į prikaistuvį įdėkite sviestą ir kaitinkite. Kai sviestas suputos, suberkite miltus ir nuolat maišydami kepkite apie 1 minutę. Nesustodami maišyti supilkite visą pieną ir maišykite, kol masė taps vienalytė. Kai padažas pradės tirštėti, nuolat maišydami virkite apie 5 minutes. Į padažą suberkite sūrius, muskatą, pagardinkite druska, pipirais, viską gerai išmaišykite ir nuimkite nuo ugnies.

Į keptuvę įpilkite kelis šaukštus saulėgrąžų aliejaus, įkaitinkite, sudėkite blynus ir kepkite iš abiejų pusių po 3 minutes. Iškeptus lietinius tiekite su sūrio padažu.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą