Malta mėsa ir ryžiais įdarytos cukinijos

Dalintis:

Lengvas, sveikas ir labai skanus vasariškas patiekalas, prie kurio nereikia jokių garnyrų, jokių keptų bulvyčių, jokių salotų ar padažų. Šis patiekalas – šventė akims: žalia cukinija, raudoni pomidorai, apskrudęs, tąsus sūris ir fantastiško skonio mėsos įdaras. Šiam patiekalui rinkitės vidutinio dydžio, neperaugusias, minkšta odele cukinijas.

Reikės:

400 g maltos mėsos (kiaulienos, vištienos ar kalakutienos),
3 cukinijų,
1 svogūno,
2 česnako skiltelių,
50 g ilgagrūdžių ryžių,
350 ml sultinio,
2 pomidorų,
1 kiaušinio,

Malta mėsa ir ryžiais įdarytos cukinijos

1 šaukšto smulkiai kapotų petražolių,
1 šaukštelio Vorčesterio padažo,
1 šaukštelio sojų padažo,
150 g tarkuotos mocarelos,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
0,5 šaukštelio džiovinto raudonėlio,
0,5 šaukštelio ciberžolės,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Cukinijas perpjaukite išilgai ir sudėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Šaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 15 minučių. Apkeptas cukinijas atvėsinkite ir šaukšteliu išskobkite minkštimą palikdami apie 0,5 cm iš kraštų. Išskobtą minkštimą supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenėlį. Vieną pomidorą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenėlį su cukinijos minkštimu.

Keptuvę įkaitinkite ant vidutinės ugnies. Svogūną smulkiai supjaustykite. Į keptuvę įpilkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus ir suberkite svogūnus, kepkite, kol suminkštės. Sudėkite smulkiai sutarkuotą česnaką ir kepkite dar apie 1 min. Sudėkite maltą mėsą. Pamaišydami kepkite apie 10 min., kol išgaruos skystis. Suberkite prieskonius, supilkite Vorčesterio bei sojų padažus ir išmaišykite. Kepkite dar apie 1 min.

Malta mėsa ir ryžiais įdarytos cukinijos

Supilkite sultinį, suberkite ryžius ir ant mažos ugnies virkite apie 25 min. Tuomet ugnį padidinkite, sudėkite supjaustytą pomidorą su cukinijos minkštimu ir išmaišykite. Maišydami kepkite apie 7 min., kol išgaruos beveik visas skystis. Suberkite šaukštą smulkintų petražolių, dar kartelį viską išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Į dubenėlį įmuškite kiaušinį ir išplakite, supilkite į įdarą.

Cukinijų puseles apibarstykite druska bei pipirais ir šaukštu sudėkite įdarą. Ant viršaus užberkite sūrio ir išdėliokite plonai supjaustytus pomidoro griežinėlius. Pomidorus apibarstykite druska ir pipirais. 180 laipsnių orkaitėje kepkite apie 25 min., kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą