fbpx

Maskarponės ir braškių desertas

Dalintis:

Gaivus, lengvai pagaminamas ir skanus desertas jaukiems vasaros vakarams. Ką tik ištrauktas iš šaldytuvo puikiai atgaivins.

 

Deserto pagrindui reikės:
90 g grietinėlės (12 %),
90 g cukraus,
2 šaukštelių vanilės,
20 g želatinos,

100 ml pieno

Viršutiniam sluoksniui:

260 g braškių,
50 g cukraus,
250 g maskarponės sūrio

Nedideliame puode užvirkite grietinėlę, cukrų ir vanilę. Tuo metu želatiną užpilkite 100 ml šalto pieno. Kai grietinėlė užvirs, nukelkite nuo viryklės ir įmaišykite želatiną. Maišykite, kol želatina visiškai ištirps. Kai gauta masė atvės, supilstykite į taures (jų sieneles prieš tai galite papuošti skystu šokoladu) ir dėkite į šaldytuvą, kad sustingtų.
Braškes su cukrumi sutrinkite iki tyrelės. Maskarponę ir trintas braškes plaktuvu išplakite iki vientisos masės.
Ant sustingusios grietinėlės dėkite po keletą šaukštų maskarponės su braškėmis. Viršų puoškite šviežiomis uogomis.

 

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą