Moliūgų desertas žiemai

Dalintis:

Gaminti desertus iš moliūgų – ne tik madinga, bet ir naudinga. O būtent šis nustebins jus savo gaivumu ir neįtikėtinu gebėjimu „apsimesti“ persikais.

Reikės:

1,5 kg moliūgo;
0,5 kg cukraus;
1 pakelio vanilinio cukraus;
2 šaukštelių citrinų rūgšties;
1 l vandens;
3 pakelių persikų skonio želė.

Pirmiausia užviriname litrą vandens su citrinos rūgštele ir atvėsiname. Moliūgą švariai nulupame, nuplauname ir supjaustome nedideliais kubeliais. Atvėsusį parūgštintą vandenį užpilame ant pjaustytų moliūgų ir paliekame per naktį.

Kitą dieną išgriebiame gabalėlius. Į likusį skystį supilame cukrų, vanilinį cukrų ir užviriname. Į verdantį sirupą suberiame moliūgus ir paverdame 10 minučių. Nereikia pervirti, kad moliūgai netaptų koše.

Puodą nuimame nuo ugnies ir suberiame persikų skonio želė. Gerai išmaišome ir kol dar karšta, supilame į švariai išplautus ir iškaitintus stiklainius. Kai atvėsta, padedame šaltai.

Užrašė Violeta Karaliūnaitė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą