Plikyta duona su medumi

Dalintis:

Ši duonelė, pasak recepto autorės, tiesiog tobulo skonio.

Plikyta duona su medumi

Reikės:

225 g kvietinių miltų,
225 g ruginių miltų,
150 ml karšto vandens,
150 ml šilto pieno,
1 šaukšto kmynų,
1 šaukšto medaus,
1 šaukšto druskos,
7 g sausų mielių.

Vandeniu užpilame kmynus. Šiltame piene ištirpiname druską, medų ir mieles. Beriame miltus. Maišome ir pilame karštą vandenį su kmynais. Tešlą minkome 5 minutes, vis sudrėkindami rankas. Tešla turi būti elastinga.

Plikyta duona su medumi

Į skardą tiesiame sviestinį popierių ir krečiame tešlą. Paliekame pakilti 30 minučių. Kepame 180 laipsnių orkaitėje. Duonelė kepa apie valandą.

Skanaus!

Už receptą dėkojame Erikai V.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą