Plikytos tešlos spurgytės

Dalintis:

Kažin ar esate gaminę tokio lengvumo spurgas! Neįtikėtinai paprasta gaminimo eiga, o reikalingi produktai randami kone kiekvienų namų šaldytuve. Išbandykite – nuostabus desertas.

Reikės:

0,5 stiklinės (125 ml) vandens,
0,5 stiklinės (125 ml) pieno,
110 g sviesto,
1 šaukšto cukraus,
0,25 šaukštelio druskos,
1 stiklinės (140 g) kvietinių aukščiausios rūšies miltų,
4 didelių kiaušinių,
aliejaus (virimui),
cukraus pudros (apibarstymui).

Į vidutinio dydžio puodą supilkite vandenį, pieną, sudėkite kubeliais supjaustytą sviestą, suberkite cukrų ir druską. Kaitinkite virš vidutinio kaitrumo ugnies, vis pamaišydami, kol sviestas ištirps ir masė ims burbuliuoti. Nukelkite puodą nuo ugnies ir iš karto į dar karštą mišinį vienu greitu judesiu suberkite visus miltus. Greitai ir intensyviai išmaišykite, kol tešla sukibs į vieną rutulį ir atšoks nuo puodo sienelių. Tada grąžinkite puodą ant ugnies ir nuolat maišydami pakaitinkite dar 2–3 minutes, kad tešla šiek tiek išdžiūtų. Perkelkite tešlą į kitą dubenį ir maišydami atvėsinkite – tik atvėsinus galima į ją po vieną išmaišant įmušti kiaušinius. Vientisa tešla turi būti glotni, minkšta, bet gana tiršta. Pasemkite šaukštu tešlos ir perbraukite per jos paviršių pirštu – griovelis turi išlikti ryškus, nesubėgti.

Paruoštą tešlą sukrėskite į konditerinį maišelį platesniu apvalios formos antgaliu (ar tiesiog į paprastą maišelį, kurio kamputį nukirpkite). Puode įkaitinkite aliejų. Konditerinį maišelį su plikyta tešla laikydami statmenai virš puodo, lėtai spauskite viena ranka, o kita ranka, laikydami joje peilį, vis nupjaukite kas keletą centimetrų. Taip į aliejų suberkite tiek mažų spurgyčių, kad jos padengtų beveik visą aliejaus paviršių. Jei įspausite jų daugiau, besiliesdamos negalės gardžiai apskrusti. Virkite spurgytes, kol apskrus iš visų pusių. Išimkite kiaurasamčiu ir sudėkite ant popieriniais rankšluosčiais išklotų lėkščių, kad sugertų riebalų perteklių.

Apiberkite cukraus pudra ir ragaukite nedelsdami.

Skanaus!

Užrašė ir fotografavo Morta Mikutytė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą