Vyresnieji turbūt dar prisimena pyragą „Draugystė“. Tikras vaikystės kvapas ir skonis.
Tešlai reikės:
200 g kepinių margarino,
150 g sviesto,
150 g cukraus,
2 kiaušinių,
5 šaukštų riebios grietinės,
500–700 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių.
Kremui:
4 x 180 g pakelių varškės,
2 kiaušinių trynių,
cukraus pagal skonį,
3 plaktų kiaušinių baltymų.
Sviestą ir margariną ištriname su cukrumi, mušame kiaušinius ir išmaišome. Krečiame grietinę, vėl maišome. Beriame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir užminkome tešlą. Dalijame į 2 dalis, vieną – mažesnę dedame į šaldytuvą, kita išklojame skardą ir kepame, kol paruduos 180 laipsnių temperatūroje.
Varškę su cukrumi ir tryniais išmaišome. Išplakame baltymus ir įmaišome į varškę.
Reikės dar mėgstamos uogienės ir vieno kiaušinio trynio aptepimui.
Ant iškepusio pagrindo tepame uogienę, ant jos – varškės kremą ir užklojame iškočiota likusia tešla. Aptepame kiaušinio tryniu, šauname į orkaitę ir kepame dar apie valandą 180 laipsnių temperatūroje.
Skanaus!
Už receptą dėkojame Brigitai Uksei