Rikotos ir apelsinų spurgytės

Dalintis:

Viens, du, trys ir tobulos spurgytės paruoštos. Jokio kildinimo, minkymo. Viskas į vieną indą, išmaišome ir tik spėk kepti. Iš nurodytų ingredientų iškepsite apie 40 spurgyčių.

Reikės:

2 indelių rikotos sūrio (po 250g),
260 g miltų,
4 kiaušinių,
100 g cukraus,
1 apelsino žievelės,
2 šaukštų apelsinų sulčių,
4 šaukštelių kepimo miltelių (be kaupo),
vanilinio cukraus,
aliejaus kepimui.

Į dubenį dedame rikotos sūrį, įmušame cukrų kiaušinius, suberiame vanilinį cukrų, įtarkuojame apelsino žievelę, supilame sultis ir viską išmaišome iki vientisos masės.

Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir įsijojame į sūrio masę. Viską sumaišome. Masė bus puri ir lengva (atrodys, kad reikia daugiau miltų, bet nedėkite).

Gilesniame puode įkaitiname aliejų ir kai gerai įkaista, šaukštu kabiname nedidelį kiekį tešlos ir dedame į aliejų. Kepame apie 4 minutes vis pavartydami, kad gražiai apskrustų.

Lengvai atvėsusias spurgytes barstome cukraus pudra arba merkiame į skystą šokoladą.

Skaniausios šiltos, bet ir rytojaus rytą dar minkštos.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą