Saldžiųjų bulvių blynai su džiovintų pomidorų užtepėle

Dalintis:

Džiovintų pomidorų ir varškės užtepėlė puikiai tiks ne tik blynams pagardinti, bet ir tepti ant duonos. Labai gardu ir patiems paskanauti, ir svečiams pavaišinti.  

7–8 blynams reikės:

1 nemažos saldžiosios bulvės,
2 kiaušinių,
gabalėlio poro,
1 šaukšto avinžirnių miltų,
1 šaukšto pilno grūdo speltos miltų,
2 skiltelių česnako,
2 lapelių šviežio baziliko,
druskos, pipirų, džiovintos paprikos (nebūtina), ciberžolės.

Padažui:

300 g grūdėtos varškės,
30 g saulėje džiovintų pomidorų (be aliejaus),
2 skiltelių česnako,
1 džiovinto čili pipiriuko (nebūtina),
džiovintų krapų,
džiovintos paprikos (nebūtina).

Smulkiai sutarkuojame saldžiąją bulvę. Smulkiai supjaustome porą, česnaką ir baziliko lapelius. Maišome su likusiais produktais, įkaitiname keptuvę ir kepame iš abiejų pusių ant nedidelio kiekio jūsų naudojamų riebalų.

Padažo ingredientus sudedame į trintuvę ir gerai sutriname. Užtepėlė nuostabaus skonio!

Na, o bendras derinys – 10 balų!

Skanaus!

Už receptą dėkojame Šarūnei S.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą