Silkės salotos su daržovėmis

Dalintis:

Silkė lietuvių virtuvėje – tikrai ne tik Kūčių valgis. Tačiau šįkart ji nusiteikusi meksikietiškai – spalvingai ir smagiai. Šios salotos ne tik traukiančios akį savo spalvomis ir žadinančios apetitą, bet ir džiuginančios skirtingomis tekstūromis bei fantastišku skoniu.

Reikės:

* 3 saujų įvairių salotų mišinio,
* 3 silkės filė aliejuje (kiekis priklauso nuo filė dydžio),
* 400 g skardinės konservuotų juodųjų pupelių,
* 1 avokado,
* 14 vyšninių pomidoriukų arba kelių didesnių,
* 0,5 raudonosios paprikos,
* 1 raudonojo svogūno,
* 1 saujelės petražolių,
* 1 saujos svogūnų laiškų,
* 1 šaukštelio smulkiai supjaustyto čili pipiriuko (nebūtina),
* 0,5 šaukštelio malto kumino,
* 1 šaukšto šviežiai spaustų žaliosios citrinos sulčių,
* 3 šaukštų alyvuogių aliejaus,
* druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Silkės salotos su daržovėmis

Pupeles suberkite į sietelį, nuskalaukite šaltu vandeniu, gerai nupurtykite ir palikite, kad nuvarvėtų, kol ruošite likusius produktus. Salotų mišinį nuplaukite šaltu vandeniu ir nusausinkite ant rankšluosčio.

Į dubenėlį supilkite alyvuogių aliejų, žaliosios citrinos sultis, suberkite kuminą, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.

Svogūną, čili pipiriuką ir papriką supjaustykite mažais kubeliais, smulkiai supjaustykite petražoles su svogūnų laiškais, o pomidoriukus padalykite į dvi ar tris dalis.

Silkę supjaustykite pailgomis juostelėmis.

Avokadą perpjaukite išilgai pusiau iki kauliuko, išimkite kauliuką, šaukštu išskobkite minkštimą, supjaustykite didesniais gabalėliais arba griežinėliais.

Į lėkštę sudėkite salotų mišinį, ant viršaus išdėliokite visus produktus ir užpilkite padažą. Šaukštu ir šakute labai švelniai kilnodami išmaišykite salotas.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą