Nors iki didžiausių metų švenčių dar beveik mėnuo, skonio dovanas tauragiškiams siūlančioms „Gurmanų studijos“ ir „Šaukštelio studijos“ darbuotojoms pats darbymetis – renkama pati geriausia, naujausia ir skaniausia vietos gamintojų ir sertifikuotų užsienio ūkių produkcija, tariamasi dėl skonio naujovių ir ypatingų šventinių dovanų rinkinių, kurie atitiks net išrankiausio gurmano poreikius. Pasak studijų vadovės Justinos Visockienės, tauragiškiai čia ras dovanų ir už 10, ir už 100 eurų.
Prieš devynerius metus įkūrusi pirmąjį Tauragėje sušių restoraną „Šaukštelio studija“, Justina Visockienė tauragiškius džiugino ypatingais sušių padėklais švenčių stalui, o išplėtusi verslą jau ketvirtus metus vietos gyventojus lepina skonio dovanomis, kurias išsirinkti pagal finansines galimybes gali kiekvienas „Gurmanų studijos“ klientas. Nesvarbu – ieškote kruopščiai atrinktų produktų rinkinių ar praktiškų dovanų kiekvienai dienai – čia rasite tai, kas pradžiugins, nustebins ir suteiks malonių skonio pojūčių.
– Mes jau ne vienerius metus rugsėjo pradžioje pradedame ruoštis Kalėdoms. Šiemet atnaujinome „Gurmanų studiją“, išplėtėme produkcijos asortimentą, siūlome įsigyti ne tik ypatingo, tyro graikiško alyvuogių aliejaus tiesiai iš gamintojo. Jau nuo seno žinoma, kad šaukštelis alyvuogių aliejaus ryte ypač tinka virškinimo sutrikimų patiriantiems žmonėms. Taip pat turime Tauragės rajono ūkių produkcijos: žolelių arbatos, rankų darbo žvakių, – vardija J.Visockienė.
Šiemet anksčiau ruoštis šventėms paskatino ir karas Ukrainoje. Iki karo didžiausias kiekis šventinių pakuočių, įvairių dėžučių į Europos Sąjungos šalis atkeliaudavo būtent iš Ukrainos gamyklų. Šiemet verslininkams prireikė ieškoti naujų tiekėjų. J.Visockienė pabrėžia, kad net dovanų dėžutes renkasi labai atsakingai, nori, kad klientai jas panaudotų ne kartą, ieško kokybiško ir patvaraus popieriaus. Darbų prieš Kalėdas būna tiek, kad į krautuvėlę padėti atkeliauja ir kolegės iš sušių baro.
– Dirbame iki vėlumos. Pakuojame dovanėles, konsultuojame klientus, renkame dovanas pagal kiekvieno norus ir pageidavimus. Kalėdos – labai smagus laikas, o man smagiausia, kad tauragiškiai įmonių savininkai norėdami palepinti savo darbuotojus kasmet renka vis kitokias dovanų dėžutes. Gražus faktas, kad dovanodami skonio dovanas mamoms ir tėčiams tauragiškiai neskaičiuoja – svarbiausia, kad patys brangiausi žmonės paragautų gurmaniškų skanėstų, mėgautųsi akimirka ir dėmesiu, – klientais džiaugėsi Tauragės verslininkė.
Pasak J.Visockienės, ypač didelę įtaką dovanų pasirinkimui daro žinomi žmonės, vieną ar kitą produktą reklamuojantys socialiniuose tinkluose. Būtent todėl, atsižvelgusi į klientų pageidavimus, „Gurmanų studija“ siūlo ne tik įvairių sūrių, užkandukų, bet ir gaminių iš žuvies, o ypač šamo. Kiekvieną produktą Justina testuoja pati, juo vaišina artimuosius ir tik labiausiai patikusius pasiūlo klientams. Pasak verslininkės, šiemet „Gurmanų studijoje“ ypač gausus itališkų kalėdinių „Panettone“ pyragų asortimentas.
– Klientai labai mėgsta „Panettone“ su pistacijomis, įvairiais kremais, o aš labiausiai vertinu klasikinį pyragą. Jis ne tik papuoš šventinį stalą, bet ir puikiai tiks dovanai. Pernai pyragų net pritrūkome, todėl šiemet jų užsakėme daugiau ir tikimės, kad užteks visiems, – kalbėjo skonio dovanas siūlanti verslininkė.
Kaip ir kasmet, sušių rinkinius ar dovanų kuponus artimiesiems švenčių proga dovanojantys tauragiškiai užsisakyti juos taip pat turėtų iš anksto.
– Kviečiame klientus, svarstančius apie sušių padėklus šventiniam stalui, rezervacijas atlikti jau dabar, nes užsakymų knyga sparčiai pildosi. Planuojame, kad sušius švenčių dienomis suksime nuo ankstyvo ryto, kad tik jokie nesklandumai nesutrikdytų darbo ir visiems spėtume pagaminti laiku. Visuomet stengiamės priimti visų norinčių užsakymus, bet paskutinės minutės užsakymų jau fiziškai neišeis pagaminti… Labai atsiprašome klientų, bet Kūčių vakarą ir Naujųjų metų išvakarėse ir mūsų darbuotojų namuose laukia artimieji, – šventinių dienų planus atskleidžia verslininkė ir perspėja klientus, kad nei pirmąją, nei antrąją Kalėdų dienomis restoranas ir parduotuvė nedirbs.
– Kūčių dieną į restoraną kviečiame tik kavos ar deserto, lygiai taip pat ir gruodžio 31-ąją. Nei sušių, nei kitų patiekalų negaminsime, – informuoja J.Visockienė.
Gurmaniškos skonio dovanos jau ne pirmus metus užkariavusios lietuvių širdis. Jei ieškote, kuo nustebinti artimuosius ar draugus, dar iki švenčių užsukite į restoraną „Šaukštelio studija“ ir skonio parduotuvę „Gurmanų studija“ – jūsų laukia aukšta siūlomų produktų kokybė, iki smulkmenų apgalvotos detalės, džiugiai nusiteikęs kolektyvas ir originalios dovanų idėjos pačiomis įvairiausiomis progomis!
Užs. Nr. 202