Sluoksniuotoje tešloje su kumpiu ir sūriu kepti smidrai

Dalintis:

Smidrų sezono metu gerų receptų su jais nebus per daug – o šis tikrai geras! Traški sluoksniuota tešla, lengvo sūrumo suteikiantis kumpis, išsilydęs, tąsus sūris ir tobulai iškepę smidrai. Šis užkandis puikiai tiks vakarėliams, trumpiems pasisėdėjimas su draugais terasoje ar kino vakarui su šeima ant sofutės.

Reikės:

250 g šaldytos bemielės sluoksniuotos tešlos,
500 g žalių smidrų (18 vienetų storesnių),
80 g plonai pjaustyto vytinto kumpio griežinėlių,
120 g kamembero sūrio,
1 kiaušinio,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
1 šaukšto baltų sezamų sėklų.

Sluoksniuotą bemielę tešlą atitirpinkite kambario temperatūroje (tai užtruks apie 50 minučių) arba per naktį šaldytuve. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių.

Paruoškite smidrus. Smidrai turi kietą, sumedėjusį, nevalgomą kotą ir priklausomai nuo šviežumo, dydžio bei kitų niuansų jis yra skirtingo ilgio. Kaip sužinoti, kur jis baigiasi? Viena ranka suimkite ties smidro viduriu, kita ties galiuku ir lenkite, kotelis nulūš būtent ties ta vieta, kuri yra valgoma.

Sluoksniuotoje tešloje su kumpiu ir sūriu kepti smidrai

Sluoksniuotoje tešloje su kumpiu ir sūriu kepti smidrai

Smidrus nuplaukite, gerai nusausinkite, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, apibarstykite druska, pipirais ir švelniai įtrinkite, kad aliejus bei prieskoniai tolygiai pasiskirstytų.

Kamemberą supjaustykite į 9 dalis ir paruoškite kumpio griežinėlius.

Į kepimo skardą įtieskite kepimo popierių. Ant darbastalio ir kočėlo užberkite truputį miltų. Dėkite atšildytos tešlos lakštą ir iškočiokite perpus ploniau. Tešlą supjaustykite į apytiksliai vienodus 9 kvadratėlius. Ant tešlos kvadratėlio dėkite griežinėlį kumpio, 2 smidrus, griežinėlį sūrio ir užlenkite tešlos kraštelius link vidurio gerai užspausdami ties sujungimu. Tešlą aptepkite kiaušinio plakiniu, apibarstykite sezamų sėklomis ir šaukite į orkaitę. Kepkite apie 15 minučių arba kol gražiai paruduos.

Šiuos užkandukus tiekite šiltus, nors, žinoma, skanauti galite ir atvėsusius. Skaniausi jie bus kepti tą pačią dieną, bet jeigu liks, tai ir kitą tikrai neprapuls.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karsakose.com

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Komentarų skiltis išjungta.