Slyvų ir morengo pyragas

Dalintis:

Morengo lengvumas, slyvų rūgštelė ir minkštas kokoso biskvitas dovanos neapsakomą malonumą ragaujant.

Biskvitui:

125 g miltų,
50 g cukraus,

Slyvų ir morengo pyragas

3 kiaušinių trynių,
125 g minkšto sviesto,
80 ml pieno,
1,5 šaukštelio kepimo miltelių,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
40 g kokoso drožlių,
žiupsnelio druskos,
6 slyvų.

Morengui:

3 kiaušinių baltymų,
245 g cukraus,
1 šaukštelio baltojo vyno acto,
1 šaukštelio krakmolo,
1 šaukštelio vanilinio cukraus,
80 g pakepintų migdolų drožlių (nebūtinai).

Biskvitui sviestą su cukrumi ir druska išsukame iki purumo, įmaišome po vieną kiaušinio trynį. Beriame vanilinį cukrų, pilame pieną, kokoso drožles ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišome, pilame į kepimo popieriumi išklotą 22 cm skersmens kepimo formą. Kepame 20 minučių 190 laipsnių temperatūroje.

Kol kepa biskvitas, supjaustome slyvas skiltelėmis.

Iškepusį biskvitą ištraukiame iš orkaitės ir leidžiame lengvai atvėsti.

Morengui baltymus plakame iki lengvų putų. Po to beriame po 1 šaukštą cukraus ir plakame, kol jis ištirpsta. Kai baltymai išplakti ir masė standi, pilame actą, beriame vanilinį cukrų, krakmolą ir dar kartą gerai išplakame. Jei naudosite migdolų drožles, mentele atsargiai įmaišykite juos į baltymus.

Ant pravėsusio biskvito išdėliojame slyvų skilteles, po to atsargiai sukrečiame baltymų masę. Kepame apie 40 minučių 170 laipsnių temperatūroje.

Iškepusį pyragą atvėsiname formoje. Prieš valgant rekomenduojama 1 valandą palaikyti šaldytuve.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą