Šis pyragas ypatingas tuo, kad jame mažai miltų, nėra kepimo miltelių, bet daug slyvų ir riešutų.
Reikės:
200 g kambario temperatūros sviesto,
160 g cukraus,
100 g miltų,
125 g smulkintų migdolų,
125 g smulkintų pistacijų,
1 citrinos žievelės,
4 kiaušinių,
vanilinio cukraus,
10 slyvų.
Sviestą, tarkuotą citrinos žievelę ir cukrų išsukame iki vientisos masės. Mušame po vieną kiaušinius ir kiekvieną išsukame iki kol susijungs su sviesto mase.
Abiejų rūšių riešutus ir miltus sumaišome ir suberiame į sviesto masę bei viską gerai išsukame.
Slyvas pjauname per pusę arba supjaustome skiltelėmis.
Tešlą pilame į kepimo formą (24 cm), ant tešlos viršaus išdėliojame slyvas (galima dalį slyvų supjaustyti gabalėliais ir įmaišyti į tešlą).
Kepame 175 laipsnių temperatūroje apie 50 minučių.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis