Rudeninės slyvos prinoko. Jas puikiai panaudosite šiam pyragui iškepti.
Reikės:
100 g juodojo šokolado (galite naudoti ir pienišką),
600 g slyvų (arba tiek, kad užtektų išdėlioti per visą formą),
150 g sviesto,
150 g rudojo cukraus,
žiupsnelio druskos,
4 kiaušinių,
180 g miltų,
10 g kakavos,
2 šaukštelių kepimo miltelių,
60 g natūralaus jogurto,
100 ml pieno,
150 g cukraus,
1 šaukštelio cinamono (nebūtina),
1 šaukštelio citrinos sulčių (nebūtina).
Šokoladą ištirpiname garų vonelėje. Sviestą išsukame su ruduoju cukrumi ir druska. 3 kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius pamažu plakdami supilame į sviesto masę, išsukame, įmušame ketvirtą kiaušinį. Įmaišome pravėsusį šokoladą. Suberiame miltų, kakavos ir kepimo miltelių mišinį. Supilame jogurtą ir pieną. Išmaišome.
Pyrago masę pilame į kepimo formą (26 cm), išdėliojame per pusę perpjautas slyvas (be kauliukų). Slyvas dedame perpjauta dalimi į viršų. Kepame 30 min. 175°C orkaitėje.
Pyrago viršui išplakame kiaušinių baltymus su cukrumi ir cinamonu iki standumo ir atsargiai įmaišome citrinos sultis. Masę sukrečiame ant pyrago. Kepame dar 20–25 min.
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Birutei Butkutei.