Spagečiai su tunu ir pomidorais

Dalintis:

Tai itališkas patiekalas, sukurtas XX amžiaus viduryje Neapolyje. Tik autentiškame recepte nenaudojamas tunas. Tačiau šįkart siūlome paeksperimentuoti. Rezultatas tikrai nudžiugins.

Reikės:

400 g spagečių,
4 ančiuvių filė,
3 česnako skiltelių,
1 šaukšto smulkiai supjaustytų petražolių,
12 juodųjų alyvuogių,
1 šaukšto konservuotų kaparėlių,
1 šaukštelio sutarkuotos citrinos žievelės,
1 indelio konservuoto tuno aliejuje (apie 200 g),
400 g pomidorų,
120 ml vandens,
1 šaukšto smulkinto šviežio baziliko,
0,5 šaukštelio cukraus,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų,
saujelės smulkiai tarkuoto parmezano.

Į lėkštę suberkite smulkiai supjaustytas česnako skilteles, petražoles, šiek tiek pasmulkintus kaparėlius ir sutarkuotą citrinos žievelę. Alyvuoges supjaustykite į tris ar keturias dalis ir suberkite į tą pačią lėkštę.

Į keptuvę įpilkite šaukštą aliejaus ir įkaitinkite. Sudėkite ančiuvių filė ir retkarčiais pamaišydami kepkite apie 3 minutes, kol beveik visiškai ištirps. Tuomet į keptuvę įpilkite antrą šaukštą aliejaus ir suberkite visą lėkštės turinį (česnaką, petražoles, kaparėlius, citrinos žievelę, alyvuoges) ir vis pamaišydami kepkite apie 5 minutes. Į keptuvę suberkite smulkintus pomidorus, bazilikus, cukrų, pagardinkite druska, pipirais ir viską išmaišykite. Retkarčiais pamaišydami padažą virkite apie 10 minučių, kol šiek tiek sutirštės.

Į padažą sudėkite tuną ir maišydami virkite apie 1 minutę. Nuimkite keptuvę nuo ugnies, kol ruošite makaronus.

Išvirkite makaronus. Nukoškite pasilikdami pusę puodelio nuoviro ir sudėkite atgal į puodą, kuriame virė. Ant makaronų supilkite padažą, įpilkite pusę kiekio (1/4 puodelio) pasilikto nuoviro, gerai išmaišykite ir puodą dėkite atgal ant ugnies. Nuolat maišydami kaitinkite keletą sekundžių, kad padažas įsigertų į makaronus. Ant makaronų užberkite žiupsnelį šviežiai maltų juodųjų pipirų, petražolių, išmaišykite ir sudėkite į indą, kuriame tieksite. Apibarstykite smulkiai tarkuotu parmezanu.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Karšta košė

Karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą