Traškios vištienos troškinys

Dalintis:

Patiekalas labai nesudėtingai pagaminamas, visi ingredientai paprasti ir nebrangūs. Mėsytė bus labai minkšta, odelė traški, o daržovių padažas pasakiško skonio! Ką jau kalbėti apie kvapus, pripildysiančius namus jaukumo ir šilumos.

Reikės:

Traškios vištienos troškinys

4 vidutinio dydžio vištienos ketvirčių,
2 vidutinio dydžio svogūnų,
2 česnako skiltelių,
3 vidutinio dydžio morkų,
3 saliero stiebų,
100 ml baltojo sausojo vyno (galite keisti vandeniu),
2 šaukštų miltų,
500 ml vištienos sultinio,
1 kupino šaukšto pomidorų pastos,
1,5 šaukštelio Vorčesterio padažo,
2 šakelių šviežio čiobrelio (galite keisti 1 šaukšteliu džiovinto),
2 lauro lapų,
500 g bulvių,
1 šaukšto smulkiai sukapotų petražolių,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Geriausia šiam patiekalui naudoti sunkų ketaus puodą ar keptuvę aukštais kraštais su dangčiu, jame bus patogiau viską apkepti, o vėliau ir troškinti. Jeigu tokio neturite, gaminkite tiesiog gilesnėje keptuvėje arba iš vieno indo perdėkite į kitą. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.

Pasiruoškite visas daržoves (išskyrus bulves): svogūnus supjaustykite plunksnelėmis, česnaką smulkiai sukapokite, morkas ir salierą supjaustykite didesniais gabalėliais.

Į keptuvę pilkite aliejų ir įkaitinkite ant aukštos ugnies. Vištieną nuplaukite ir gerai nusausinkite. Iš abiejų pusių apskrudinkite iki auksinės spalvos ir apibarstykite druska bei pipirais. Apkeptą atidėkite į lėkštę.

Traškios vištienos troškinys

Ugnį sumažinkite iki vidutinės, sudėkite svogūnus su česnaku ir pamaišydami kepkite apie 2 minutes, tuomet suberkite morkas, salierus, žiupsnelį druskos, pipirų ir kepkite dar apie 2 minutes. Į keptuvę su daržovėmis pilkite vyną ir maišydami nugramdykite prie keptuvės dugno prikepusius mėsos likučius, virkite apie 1 minutę, kol beveik neliks skysčio.

Visą keptuvės plotą apibarstykite miltais, sumaišykite su daržovėmis ir minutėlę pakepinkite. Supilkite sultinį, Vorčesterio padažą, sukrėskite pomidorų pastą, sudėkite lauro lapelius, čiobrelį ir maišydami užvirinkite.

Ant daržovių padažo sudėkite apskrudintą vištieną odele į viršų. Uždenkite ir kepkite orkaitėje 30 minučių. Kol mėsa kepa, paruoškite bulves: nuskuskite ir supjaustykite didesniais gabalėliais. Sudėkite bulves kuo giliau į padažą ir grąžinkite indą į orkaitę jau be dangčio. Kepkite dar 40 minučių, kol vištienos odelė taps gražios auksinės spalvos, bulvės minkštos, o padažas sutirštės.

Iškepusį troškinį apibarstykite smulkintomis petražolėmis ir tiekite. Prie šio troškinio geriausiai tiks kalnas šviežių salotų lapų su plonais griežinėliais pjaustytu raudonuoju svogūnu, alyvuogių aliejumi, druska, šviežiai maltais juodaisiais pipirais ir šlakeliu citrinos sulčių.

Daugiau receptų FB Karšta košė

www.karstakose.com

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Komentarų skiltis išjungta.