Vaikų Velykėlėms – purūs grietinėčiai

Dalintis:

Burnoje tirpstantys grietinėčiai tiks ir šventiniams pusryčiams, ir sugužėjusiems svečiams pavaišinti. Receptas nesudėtingas – gaminti kartu pakvieskite vaikus ar anūkus.

Tešlai:

100 g kambario temperatūros sviesto,
75 g cukraus,
1 kiaušinio,
100 g grietinės,
žiupsnelio druskos,
300 g kvietinių miltų,
1 a.š. kepimo miltelių.

Įdarui:

200–250 g varškės,
2 valgomųjų šaukštų cukraus,
1 kiaušinio,
lašelio vanilės ekstrakto (galima keisti vaniliniu cukrumi),
25 g kvietinių miltų.

Aptepimui:

1 kiaušinio,
cukraus pudros grietinėčiams apibarstyti.

Sviestą gerai ištrinkite su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Sukite jį, kol masė taps puri. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į sviestą ir suminkykite tešlą. Suminkytą tešlą atvėsinkite šaldytuve – tešla pabrinks ir sutvirtės, bus lengviau ją kočioti.

Kol vėsta tešla, paruoškite įdarą. Per sietelį pertrinkite varškę (arba naudokite kreminę varškę), sudėkite cukrų, įmuškite kiaušinį, įlašinkite vanilės ekstrakto ar vanilinio cukraus ir gerai ištrinkite. Jei varškė labai sausa, galite įdėti truputį grietinės. Suberkite į varškę miltus ir masę garai išmaišykite.

Tešlą padalinkite perpus ir vieną dalį gerai iškočiokite – lakštas turi būti 4–5 milimetrų storio. Tešloje išspauskite 10 centimetrų apskritimus ir ant kiekvieno iš jų dėkite po šaukštelį varškės įdaro. Užlenkite apskritimus taip, kad per tarpelį matytųsi šiek tiek varškės. Grietinėčių nesuplokite. Paruoštus sudėkite į didelę, neaukštais kraštais skardą, išklotą kepimo popieriumi, – iš pusės tešlos turėtų išeiti 8 grietinėčiai. Pyragėlių viršų aptepkite plaktu kiaušiniu. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje maždaug 20 minučių.

Kol kepa pirmoji porcija, paruoškite antrą skardą. Skanaus!

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą