Prasideda mėlynių sezonas. Jei tik nepatingėsite ir prisimėlyniausite, išbandykite šį pyragą. Nepatikti šis pyragas tiesiog negali.
Tešlai reikės:
100 g kambario temperatūros sviesto,
1,5 stiklinės miltų,
1 kiaušinio.
Įdarui:
500 g varškės,
2 kiaušinių,
2 šaukštų cukraus,
3 šaukštelių vanilinio cukraus,
2 stiklinių mėlynių.
Sumaišykite sviestą ir miltus. Įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite, kad tešla būtų vientisa. Tešla išlipdykite 26 cm skersmens kepimo formos dugną ir kraštus.
Išsukite varškę, kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Įdarą pilkite ant tešlos pagrindo. Ant viršaus suberkite mėlynes.
Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 40 minučių.
Už receptą ir nuotraukas dėkojame Jurgitai Laivienei.