Nemari klasika. Fantastiškas skonis ir kvapas. Kaip ir visi kepiniai, skarelės skaniausios šviežiai keptos, kol dar galima nusisvilinti liežuvį, bet ir po dviejų dienų jos bus puikios.
Reikės:
250 g pusriebės arba riebios varškės,
250 g šalto 82% riebumo sviesto,
250 g kvietinių miltų,
5 vidutinio dydžio obuolių,
2 šaukštų cukraus,
1,5 šaukšto džiūvėsėlių,
0,5 šaukštelio malto cinamono,
žiupsnelio druskos.
Aptepimui:
2 kiaušinių trynių.
Apibarstymui:
1,5 šaukšto cukraus,
1 šaukštelio malto cinamono.
Nedideliame dubenėlyje išplakite kiaušinių trynius (aptepimui), o kitame sumaišykite apibarstymui skirtus produktus (cukrų, cinamoną).
Obuolius nulupkite, išpjaukite sėklalizdžius, supjaustykite storesnėmis riekelėmis ir sudėkite į dubenį. Ant viršaus suberkite cukrų, džiūvėsėlius, cinamoną ir švelniai išmaišykite.
Paruoškite tešlą. Į dubenį persijokite miltus, suberkite kubeliais supjaustytą sviestą ir trinkite tarp pirštų, kol gausite rupius trupinius. Įberkite žiupsnelį druskos, sudėkite varškę ir suminkykite vientisą tešlą. Tešla turi būti elastinga ir ne itin lipni.
Orkaitę įkaitinkite iki 180 C. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Stalviršį apibarstykite miltais, iš maždaug trečdalio tešlos iškočiokite 0,5 cm storio lakštą. Kočiodami tešlą ją kelis kartus apverskite vis pabarstydami miltais, kad mažiau liptų prie stalo. Tešlą supjaustykite trikampėliais, jie neturi būti idealiai vienodi, bet pageidautina, kad plačiausia trikampio dalis būtų obuolio skiltelės dydžio. Ant plačiausios trikampio dalies uždėkite obuolio skiltelę, iš šonų ją apspauskite tešla ir suvyniokite į ritinėlį, kad sujungimas būtų sausainio apačioje.
Sausainius 5 cm atstumu sudėkite į skardą, aptepkite išplaktu tryniu ir apibarstykite cukrumi, sumaišytu su cinamonu. Kepkite apie 24 minutes arba kol gražiai paruduos.
Iš viso tešlos ir obuolių kiekio iškepsite 3 skardas sausainių.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Karšta košė
Karstakose.com