Tikras vaikystės skonis. Pasak recepto autorės Brigitos, šios spurgytės jai visada primena nerūpestingą vaikystę, kai jas verdant dar nerūpėjo – rafinuotas, nerafinuotas, sveikas ar nelabai aliejus. Buvo ir tebėra pačios skaniausios.
Reikės:
3 pakelių (po 180 g) varškės,
cukraus (pagal skonį),
žiupsnio druskos,
3 kiaušinių,
vanilinio cukraus,
300 g miltų,
1 šaukštelio kepimo miltelių,
aliejaus virimui.

Varškės spurgės
Varškę sutrinti (galima elektriniu trintuvu – „blenderiu“), berti cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Įmušti kiaušinius, gerai išmaišyti. Į persijotus miltus įmaišyti kepimo miltelius, berti į varškę ir užminkyti tešlą. Tešla turi truputį lipti prie rankų.
Aliejų įkaitinti ant silpnos ugnies (prieš dedant į aliejų spurgas, galima visai nukelti nuo ugnies). Lipdome spurges ir verdam, kol gražiai paruduoja.
Varškės spurgos ant stalo gražiai atrodys apibarstytos cukraus pudra.
Skanaus savaitgalio!
Už receptą ir nuotrauką dėkojame Brigitai Uksei