Vasaros tortas

Dalintis:

Šiam tortui paruošti neužtruksite nė valandos, jį pagaminti sugebės ir pradedantysis, ir patyręs šeimininkas ar šeimininkė. Kaip ir su dauguma tortų, tik reikės palaukti, kol sustings.

Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Galite naudoti 24 cm skersmens formą.

Reikės:

30 „Damų pirštelių“ sausainių,
500 ml riebios grietinėlės,
1 litro graikiško jogurto,
170 g cukraus pudros (bus ne per saldu, jei norisi saldžiau, kiekį didiname),
50 g želatinos (išbrinkinti 100 ml vandens),
1 citrinos sulčių,
500 g šilauogių,
500 g braškių (galite naudoti ir kitokias uogas),
vanilės,
puodelio juodos kavos.

Vasaros tortas

Torto formą išklojame maistine plėvele.

Uogas nuplauname, braškes supjaustome norimo dydžio gabalėliais.

Paruošiame kavą. „Damų pirštelių“ becukrę pusę trumpam merkiame į kavą ir cukruota puse (jos nemirkome kavoje) į išorę statome torto bortelius. Dalį pirštelių išdėliojame torto pagrindui. Beriame uogas. Lengvai sumaišome.

Želatiną užpilame vandeniu, leidžiame išbrinkti ir garų vonelėje ištirpiname (ne užverdame). Leidžiame želatinai atvėsti.

Grietinėlę su cukraus pudra plakame iki lengvų putų. Pilame jogurtą, citrinos sultis ir vanilę. Viską lengvai išplakame iki purių, lengvų putų. Kelis kremo šaukštus dedame į želatiną ir išmaišome, gautą masę supilame į likusį kremą. Viską dar kartelį lengvai išmaišome. Pilame kremą ant uogų, lengvai pakratome formą, kad kremas pasiskirstytų. Dedame į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.

Puošiame, kaip tik fantazija leidžia.

Skanaus!

Daugiau receptų FB Skanaus maisto pasaulis.

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą