Fantastiškai skanus ir neįtikėtinai lengvai pagaminamas azijietiškos virtuvės patiekalas, nereikalaujantis begalės padažų padažiukų. Šį receptą išbandyti rekomenduojame ypač tiems, kurie mėgsta azijietišką virtuvę, bet niekada nedrįso gaminti namuose.
4 porcijoms reikės:
100 g rudojo cukraus,
1 šaukšto vandens,
1 kg kiaulienos sprandinės (rinkitės riebesnę), supjaustytos 3 cm gabalėliais,
375 ml kokosų vandens (ne kokosų pieno, jo tikrai rasite maisto prekių parduotuvėse),
0,5 svogūno (supjaustyto griežinėliais),
2 skiltelių česnako (smulkiai sukapotų),
1,5 šaukšto žuvies padažo,
1/4 šaukštelio maltų baltųjų arba juodųjų pipirų,
čili pipiriukų ankščių ir svogūnų laiškų papuošimui.

Vietnamietiškai karamelizuota kiauliena
Paruoškite visus produktus, ką reikia, supjaustykite.
Cukrų su 1 šaukštu vandens (ne kokosų vandeniu!) supilkite į nemažą puodą (pasirinkite tinkamo dydžio, jame viską ir virsite) ir kaitinkite ant vidutinės ugnies. Leiskite cukrui ramiai tirpti ir pamaišykite tik tuomet, kai pasirodys pirmieji virimo burbuliukai. Virkite iki karamelės konsistencijos apie 1 minutę. Šį momentą stebėkite ir neatsitraukite nuo viryklės per toli, karamelė greitai sudega.
Dabar sudėkite visus likusius produktus (išskyrus skirtus papuošimui), kelis kartus viską išmaišykite ir užvirkite. Virkite (puodo neuždenkite) apie 1,5 valandos ant nedidelės ugnies, kad viskas tik švelniai kunkuliuotų. Jeigu visas procesas vyks per greitai ir per intensyviai, kiauliena bus kieta. Retkarčiais vis pamaišykite.
Apytiksliai po 1,5 valandos, kai bus beveik nelikę skysčio ir mėsa bus minkšta, atsiskirs riebalai, neišsigąskite – taip ir turi būti. Šiuo metu maišykite truputį dažniau, kad kiauliena karamelizuotųsi savo pačios riebaluose.
Kai nebeliks padažo (juo bus pasidengę mėsos gabalėliai), kelkite puodą nuo ugnies. Patiekite su ryžiais, puoškite smulkintais čili pipiriukais ir svogūnų laiškais.
Skanaus!
Daugiau receptų FB Karšta košė
www.karstakose.com