fbpx

Meksikos virtuvės įkvėptas vakarienės meniu

Dalintis:

Paprikos, tortilijos ir įvairūs pagardai – tai trys neatsiejami Meksikos virtuvės akcentai. Nors karantino ribojimai švelnėja ir kavinės vėl kviečia užsukti, tačiau saugiausia jums ir lengviausia jūsų piniginei bus surengti tikrą Meksikos fiestą namuose!

Tegyvuoja pagardai!

Meksikos virtuvėje populiarūs įvairiausi padažai ir užtepėlės. Įkvėpti šios meksikietiškos virtuvės tradicijos galite pasigaminti lengvų ir skanių užkandžių. Pavyzdžiui, greit ir paprastai pagaminsite gvakamolę, kuri bus itin skani su tortilijos traškučiais. Tradicinė gvakamolė, kurios pavadinimas kilo iš actekų kalbos žodžių „ahuaca“ (liet. avokadas) ir „molli“ (liet. padažas) gaminama tiesiog sutrynus avokadą ir pagardinus jį jūros druska. Tačiau populiarios ir įvairios gvakamolės variacijos: su česnaku, aitriąja paprika, smulkiai pjaustytu pomidoru, svogūnu, pagardinant citrinos sultimis ar aštriais prieskoniais. Galite drąsiai eksperimentuoti ir atrasti skaniausią derinį!

Aštri kreminė sriuba

Meksikos virtuvėje daug patiekalų su ankštiniais. Neišimtis ir sriubos – lengva pasigaminti vakarienei sočią pupelių ir sūrio sriubą, pagardintą aitriąja paprika. Keptuvėje su šiek tiek aliejaus apkepkite pjaustytą svogūną, kelias česnako skilteles, pašildykite aštrius prieskonius ar aitriąją papriką, kad atsiskleistų jų skonis. Tada jautienos, daržovių ar kitame sultinyje išvirkite pupeles, kukurūzus (arba galite naudoti konservuotus). Apkeptus prieskonius sudėkite į bendrą puodą, pagal skonį įpilkite pomidorų tyrės. Viską šiek tiek pavirkite, o tada sutrinkite rankiniu trintuvu. Tradiciškai lėkštėse sriuba patiekiama pabarstant tarkuotu sūriu, o šalia patiekiama skrudinta duona ar orkaitėje su prieskoniais ir šiek tiek aliejaus paskrudinti tortilijos gabaliukai. Recepto kiekius galima keisti pagal savo skonį ir vakarieniaujančių skaičių.

Pagrindinis patiekalas, kurį gera dalintis

Meksikos kultūroje itin stiprūs šeimų ir draugų tarpusavio ryšiai. Maistas dažniausiai tėra tik proga susitikti, pabūti kartu ir pasikalbėti. Todėl nemažai patiekalų yra sukurti taip, kad juos būtų patogu dalintis ir valgyti vakarėlio metu. Juk kiekviena vakarienė gali būti mažas vakarėlis! Todėl meksikietiškos dvasios įkvėpti pasigaminkite takus.

Iš esmės takai – tai kukurūzų paplotėliai (tortilijos), įdaryti daržovėmis, pupelėmis ar mėsa ir pabarstyti sūriu. Perlenkus pusiau ir apkepus keptuvėje (paprastoje ar skirtoje kebabams) tai bus puikus sotus užkandis prie alaus ar pagrindinis patiekalas vakarieniaujant. Takus galima įdaryti praktiškai bet kuo! Todėl pasitelkite fantaziją – takams puikiai tiks pupelės pomidorų padaže, avokadas, įvairių spalvų paprikos, čederio sūris, plėšyta kiauliena, kukurūzai, o papuošimui ir papildomam skonio akcentui – citrinos skiltelė ir žiupsnis kalendros.

Maisto gaminimas turi teikti malonumą, ypač jei kalbame apie maisto gaminimą vakarėliui su draugais. Todėl nebijokite įsigyti jau paruoštų patiekalų ar ingredientų, kurie palengvintų jūsų pasiruošimą vakarui, pavyzdžiui, jau išvirtų pupelių pomidorų padaže takams įdaryti ar gvakamolės užkandžiui. O kad eksperimentuoti virtuvėje būtų lengviau ir pigiau, peržvelkite ką siūlo „Lidl“ akcijų leidinys ar apsilankykite puslapyje „raskAkcija.lt“.

Dalintis:

About Author

Palikite komentarą