„Bistronomijos“ savininkė: Tauragė verslui – specifinis miestas

Dalintis:

Šeštadienį kavinė „Bistronomija“ šventė vienerių metų sukaktį. Prieš metus, rugsėjo 12-ąją, nedidelė šeimos kavinė, kurią įsteigė Reda Bajorinienė, svetingai atvėrė duris tauragiškiams. Tuomet verslininkė atviravo, kad jos tikslas – įdomi sezoninė virtuvė, orientuota į kliento skonį ir pageidavimus. Praėjus metams, susitikome su kavinės vadove  ir pasiteiravome, kaip sekėsi įgyvendinti savo siekius, kokie sunkumai buvo užgriuvę, kokiomis nuotaikomis gyvena šiandien, ar verslo kelias išvengė „amerikietiškų kalnelių“.
Prisimindama verslo pradžią, Reda Bajorinienė pasakojo, kad nuosavos kavinės idėją subrandino jos pomėgis gaminti. Tik po pusės metų, paklaidžiojus popierizmo labirintuose, kavinukę pavyko atidaryti. Paskolos neprireikė, užteko savų lėšų. Iš pradžių esą buvo nelengva. Žengiant pirmuosius žingsnelius viešojo maitinimo versle, R.Bajorinienei pusę metų talkino giminaitė – profesionali virtuvės šefė. Šiuo metu virėja kavinėje dirba jaunutė mergina iš Šilalės. – Tauragėje rasti šios srities specialistų, ypač virėjų ir barmenų, gana sudėtinga. Pati nesu profesionalė, todėl ir ieškodama darbuotojų profesionalumo neakcentuoju. Svarbiausia, kad mėgtų darbą ir norėtų visko išmokti, – atskleidė verslininkė. – Ieškodama barmeno pastebėjau, kad jaunuoliai nesugeba bendrauti su darbdaviu, nemoka savęs pateikti. Paklausta, ar tai, kad kavinė įsikūrusi tolokai nuo miesto centro, netrukdo populiarumui, Reda paprieštaravo ir tuo pačiu pasidžiaugė, jog turi savo nuolatinių klientų ratą. Pasak savininkės, „Bistronomijos“ kainos nėra mažiausios mieste, kadangi produktai, iš kurių gaminami patiekalai, visada švieži, aukščiausios kokybės, ekologiški, pirkti iš vietos ūkininkų. Maistas ruošiamas tik vienai dienai.Verslininkė sako, kad vienu metu Tauragėje buvo ypač didelė kepinių be gliuteno paklausa, dabar šio poreikio nebėra. Kavinės meniu pakoreguoja metų laikai. Vasarą tauragiškiai valgo lengvesnį maistą. Pavyzdžiui, pirmadienį kavinukės virėjai buvo paruošę keptų šonkaulių su troškintais kopūstais, tačiau susidomėjimo šis patiekalas nesulaukė, nes tai esąs „žieminis“ maistas, o štai salotos mėgstamos tik vasarą.Reda sako, kad „Bistronomijos“ kepti saldumynai populiarūs nepriklausomai nuo sezono, kadangi yra išskirtiniai. Juos reprezentuoja čia kepamas belgiškas šokoladinis pyragas „Browne“. Reda džiaugiasi, kad Tauragėje pamažu atsiranda pusryčių kultūra. O štai šeštadienis – ilgųjų pusryčių diena. Jų metu patiekiami ir Benedikto kiaušiniai. Jau 20 penktadienių iš eilės kavinė ruošia vis skirtingos šalies patiekalus, pamažu populiarėja ir įvairaus pobūdžio vakarėliai, pavyzdžiui, sraigių valgymo.  Verslininkė atskleidė, kad dar pavasarį savivaldybei pateikė paraišką dėl paramos, mat sukūrė keturias darbo vietas. Atsakymo dar negavo, sako, turėtų netrukus sužinoti. Jos nuomone, verslui kurti Tauragė – specifinis miestas, esą tarp verslininkų trūksta bendravimo, jie nelabai vienas kitam geranoriški, o kartais net vyksta negraži konkurencija. – Šeštadienį buvo mūsų gimtadienis, išgyvenom labai daug nuostabių akimirkų, sulaukėm gėlių, dovanų ir daug šypsenų, mus linksmino didžėjus, – prisimena Reda.Ji didžiuojasi savo kolektyvu, nes dirbdami kartu daug ko išmoko, tapo stipria komanda, todėl reiškia jai dėkingumą:– Dėkoju Jums, brangūs klientai ir draugai, už lojalumą, bendravimą, šypsenas ir parodytą gimtadienio dėmesį. Dėkoju, kad esate reiklūs ir unikalūs. Tai padeda tobulėti ir augti kartu. Dėkoju Jums, mano brangios ir nuostabios darbuotojos ir draugės, Daivute, Julija, Asta ir sese Jolanta, kad Jūs visus šiuos sunkius ir įdomius pirmuosius metus buvote kartu. 

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Komentarų skiltis išjungta.