fbpx

Tauragėje vėl bus galima skanauti gruziniškos virtuvės gardumynų

Dalintis:

Gedimino gatvėje,šalia prekybos centro “Moki-veži”, antradienį duris atvėrė gruziniškos virtuvės bistro. Be ten pat gaminamų chačiapurių ir šašlykų, bistro prekiaujama ir šaldytais nacionalinių gruziniškų patiekalų pusgaminiais.
Kaip sakė šiuo metu bistro verslą atidariusiam Lashai Tsitsilashvili padedantis David Alania, abu kolegos prieš tai dirbo Klaipėdoje. David – ir Tauragėje.– Anksčiau buvome atidarę restoraną Lauksargiuose. Vienas pažįstamas chačiapurius kepa Vilniuje. Per penkerius metus chačiapuriai Lietuvoje netruko tapti žinomi. Klaipėdoje mums verslas sekasi gerai. Prieš išvykdami į Klaipėdą keletą mėnesių dirbome Tauragėje, tad mūsų virtuvė čia daug kam žinoma, – sakė David.Paklausti, ar gruzinai pajuto tauragiškių susidomėjimą, ar klausinėja apie Gruziją, Davidas juokiasi – tauragiškiams jie ne naujiena. Čia vyras turi daug draugų.Kodėl bistro įkurtas taip atokiai nuo miesto centro? Gruzinas sako, jog vieta gera, nes čia intensyvus transporto eismas. O Tauragė nedidelė, tad ir skirtumo, kur veiks bistro, nėra – galima sėsti į automobilį ir atvažiuoti per keletą minučių.Be tradicinių ir tauragiškių jau pamėgtų chačiapurių su sūriu, mėsa, grybais, gruzinai kepa ir šašlykus. Davidas pabrėžia, jog pagal jų technologiją šis patiekalas paruošiamas per 15 minučių. O tikro, skanaus gruziniško šašlyko paslaptis, pasak jo, – mėsos šviežumas ir kokybė. Saulėtosios šalies atstovai kviečia tuo įsitikinti patiems.

Žymos:
Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą