fbpx

Beliašai

Dalintis:

Ne vienas „Tauragės kurjerio“ skaitytojas dar tikriausiai prisimena šį vaikystės skanėstą – beliašus. Skaitytoja Gitana Varvuolienė siūlo receptą iš vaikystės. Gardu, net pirštus apsilaižysite. Dėkojame jai.

Reikės:
3 stiklinių miltų,
7 g sausų mielių,
1 kiaušinio trynio,
3 šaukštų cukraus,
žiupsnelio druskos,
4 šaukštų aliejaus,
šilto pieno tešlai užminkyti,
0,5 litro aliejaus kepimui.

Įdarui:
400 g kiaulienos faršo,
1 svogūno,
druskos,
maltų pipirų.

Mieles suberiame į dubenį, užpilame šiltu pienu, įpilame 4 šaukštus aliejaus, žiupsnelį cukraus ir žiupsnelį miltų. Išsukame ir paliekame šiltai, kad mielės suburbuliuotų.

Į kitą dubenį beriame miltus, cukrų ir druską, įmušame kiaušinio trynį, suverčiame suburbuliavusias mieles ir užminkome tešlą. Gerai išminkome ir padedame šiltai, kad pakiltų.

0,5 litro aliejaus pilame į gilią keptuvę. Iš tešlos formuojame pailgos formos pusrutuliukus, dedame įdaro ir užspaudžiame kraštus. Beliašus dedame į įkaitintą aliejų, kepame, kol gražiai apskrus.

Skanaus!

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Rekomenduojami video:

Palikite komentarą