fbpx

Braškių ir bananų džemas su šokoladu

Dalintis:

Šis braškių džemas tiesiog tobulas. Tiesiog negalite nepabandyti!

Reikės:
2 kg braškių,
1 kg bananų,
plytelės juodojo šokolado,
2 stiklinių uogienių cukraus,
20 g mėtų cukraus,
pusės citrinos sulčių.

Braškes nuplauti ir supjaustyti (braškę pjauti į 4 dalis), užpilti cukrumi ir virti 20 minučių vis pamaišant.
Kol braškės verda, griežinėliais supjaustyti bananus ir užpilti citrinos sultimis. Leisti pastovėti. Pavirus braškėms dėti sulaužytą šokoladą, jam ėmus tirpti sudėti bananus, suberti mėtų cukrų. Pavirti dar apie 20 minučių ir sutrinti trintuvu.

Iš tokio kiekio gausite 2,5 litro džemo. Pilstyti galima ne tik į 0,5 litro, bet ir į mažesnius stiklainiukus.
Džemas ne per saldus, labai jaučiami bananai, tekstūra kreminė – tikrai puiki.

Tinka ir su trapučiu, ir ant blynų. Puikiai tiks į keksiukus kaip įdaras.

Skanaus!

Daugiau receptų – FB Virtuvės princesė

Dalintis:

About Author

Skaitomiausias Tauragės krašto naujienų portalas

Palikite komentarą